avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata pentru pensia alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata pentru pensia alimentara

am o nelamurire in legatura cu procesul pentru stabilirea pensiei alimentare. vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa trebuiasca sa platesc cheltuielile de judecata ale sotului in contextul in care eu sunt de acord sa platesc pensie alimentara si nu doresc sa vad copilul. si daca trebuie sa ii platesc cheltuielile de judecata in cat timp trebuie achitata suma si la ce institutie trebuie sa o achit? daca nu o achit ce sanctiuni voi primi? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 12 Decembrie 2009
Potrivit dispoziţiilor art.274(1) C.proc.civ. partea care cade în pretenţii va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Conform art.275 C.proc.civ. pârâtul care a recunoscut la prima zi de înfăţişare pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, afară numai dacă a fost pus în întârziere înainte de chemarea în judecată.

Cheltuielile de judecat se achita partii care a castigat procesul.
Daca nu se achita cheltuielile de judecata, se paote trece la punerea in executare a hotararii judecatoresti prin care s-au acordat aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retributie indemnizatie de asigurare eve6 eve6 Pe scurt, societatea de asigurari a platit indemnizatia de asigurare unei SA pentru bunuri furate pe timpul transportului. Bunurile au fost gasite si ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot fi obligat la plata cheltuielilor de judecata bennyone bennyone soti-a mea a atacat cu apel o haotarire judecatoreasca si in cerere pretinde ca trebuie sa fiu obligat la plata cheltuielilor de judecata . in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Cerere emitere a ordonantei ce va contine somatia de plata danpavel57 danpavel57 Am primit o citatie insotita de o actiune, de la un SRL partener caruia probabil nu i-am platit vreo factura, fara sa vreau. suma este infima, 2000 RON. Buba e ... (vezi toată discuția)