avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... URGENT
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

URGENT

Buna ziua ma poate ajuta cineva cu fisa evaluare risc pentru zugrav si constructor structuri sau fierar betonist,pe mail la adresa adriana.neagu87@yahoo.com.multumesc
Cel mai recent răspuns: TomaCotorogea , utilizator 12:28, 26 Iulie 2012
O fisa de risc copiata intocmai de la o "sursa", chiar si modificata partial, nu poate fi corect intocmita pentru o activitate/ meserie/ mediu de lucru, specifice ueni firme. Oricand pot fi neluate in seama anumite riscuri, cand este vorba de identificarea acestora, iar la evaluarea riscurilor exista pericolul de a nu se tine cont de toate elementele specifice firmei dvs.
Sa ma explic, printr-un exemplu, poate usor pueril. Un zugrav oarecare, in functie de firma unde este angajat, poate lucra, la exteriorul cladirii, la o casa doar cu parter sau la un bloc turn. Conditiile de protectie a lucratorului expus la risc sunt diferite, in primul caz este nevoie de schela, iar in al doilea caz de plasa de protectie, de schela inalta, etc. La evaluarea nivelului de risc, una este sa efectueze lucrari o data pe luna sau zilnic.
O evaluare incorecta, va pune intr-o situatie dificila in fata inspectorului de munca, in cazul producerii unui accident de munca. Daca se ajunge in instanta si expertul/ specialistul tehnic judiciar constata in cadrul raportului de expertiza drept cauza favorizanta o evaluare de risc incorecta/ incompleta este posibil ca firma sa fie considerata vinovata de catre instanta in proces, iar persoana care a efectuat evaluarea de risc incompleta/ incorecta sa fie cea tarsa la raspundere ulterior, de catre angajatorul declarat vinovat.
Am incercat sa va prezint un aspect care sa va puna in garda, nu sa sperie.
Evaluatorul de risc autorizat este cel care poate sa va faca o evaluare corecta a riscurilor existente in firma dvs. tinand cont de toate elementele existente.
da aveti dreptate am uitat sa precizez ,in constructii am nevoie totusi am nevoie de ele si asa
Daca aveti nevoie de ele "si asa" inseamna ne desconsiderati activitatea si solicitarea dumneavoastra nu isi are rostul.
Noi aici incercam sa facem cunoscut de ce este nevoie sa aplicam legislatia in vigoare si cum trebuie sa o facem corect astfel incat angajatii firmelor sa se intoarca acasa la fel sanatosi precum au venit la locul de munca!
In rest numai de bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa evaluare riscuri Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu unde pot gasi fisa de evaluare riscuri?are cineva gata completat fisa pentru contabil si lucrator comercial? (vezi toată discuția)
Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)
Fisa colectica instruire Stefan stefanut Stefan stefanut BUNA ZIUA ! IN CAZUL IN CARE PE SANTIERE TEMPORAR DE MUNCA FOLOSIM SUBCONTRACTORI TIMP DE 3 LUNI DE ZILE , DIVERSE MESERII( DULGHER , FIERAR ), ACESTIA VOR ... (vezi toată discuția)