In conformitate cu art. 371 indice 3 Cod procedura civila pot fi executate silit bunuri aflate in patrimoniul debitorului sau veniturile realizate de catre acesta. In principiu se executa veniturile pentru ca este mai usor de aplicat masura popririi asupra acestora.
Daca debitorul nu are venituri insa are proprietati este firesc ca creditorul sa execute proprietatile din patrimoniul debitorului, adica nu o sa astepte creditorul ca debitorul sa realizeze de undeva venituri pentru ca apoi sa puna poprire asupra lor.
Bun dar atunci nu ar fi fost tot aceiasi mancare de peste in cazul in care accesam un credit cu ipoteca . Cum sa ma exececute pe ceva pe care eu nu am garant ?
Atunci cand isi asuma o obligatie de plata debitorul garanteaza cu intreg patrimoniul sau pentru indeplinirea acestei obligatii de plata. Celelalte garantii expres mentionate in contractul de credit sunt luate de banca doar pentru a-si asigura prioritate la distribuirea sumelor recuperate din executare silita.
Credit neachitat
lauranna
am o problema mare de tot . in anul 2007 am luat un credit de la banca si pana in anul 2009 am platit ratele la timp. in anul 2009 am fost data in somaj si nu ... (vezi toată discuția)