avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noul cod civil privind drepturile asupra bunurilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noul cod civil privind drepturile asupra bunurilor achizitonate inaintea casatoriei

buna ziua!logodnicul meu a achizitionat un apartament cu credit prima casa.pentru a beneficia de maximum de bani care se pot acorda pt acest lucru, a facut doar pe numele lui...atat creditul cat si apartamentul pe o perioada de 30 de ani...si probabil va fi achitat in 5 sau 10 ani.intrebarea mea este:in urma casatoriei,care va avea probabil loc in 2 3 ani de zile,voi avea vreun drept la acest apartament,sau pot fi aruncata in strada oricand.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 30 Iulie 2012
Nu chiar oricand, ci dupa un eventual divort.
Daca nu incheiati ( voi, sotii)o conventie matrimoniala la casatorie prin care casa sa devina bun comun, bunul va ramane propriu al sotului, veti avea un drept de creanta pt cat veti contribui la plata ratelor
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Puteţi să alegeţi , atunci când veţi alege regimul matrimonial , regimul comunităţii convenţionale de bunuri , în sensul că vor face parte din comunitatea de bunuri şi bunurile dobândite anterior căsătoriei , de către unul dintre viitorii soţi.
va multumesc frumos!
In cel mai rau caz in situatia in care nu veti incheia conventie matrimoniala veti avea un drept de creanta in ceea ce priveste sumele de bani cu care ati contribuit la dobandirea respectivului bun imobil.
Nu cred ca el va dori sa incheie o conventie matrimoniala.
eu m-am casatorit in 1998, sotul a trecut apartamentul pe numele lui...eu fiind insarcinata si nu a vrut cica sa ma deranjeze sa dau semnatura(explicatii de 2 bani!)...am si eu parte la apartament?....apart.s-a cumparat in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)