avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cadrul militar este functionar?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cadrul militar este functionar?

Va rog sa/mi raspundeti daca un ofiter poate fi incadrat in categoria de functionar asa cum este definita de C.p., respectiv un salariat care a primit o anumita insarcinare?
Cel mai recent răspuns: mytyca_s , utilizator 19:17, 26 Iulie 2012
Conform art 16 (3) din Constitutie:
Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.
Cp se refera las o anumita insarciare in serviciul unei unitati publice. Ofiterul militar fiind un angajat al statului insarcinarile sale sunt in serviciul public. Sper ca am inteles bine intrebarea.
Potrivit legii privind statutul cadrelor militare Legea 80/1995 militarii sunt functionari publici cu statut special ca si politistii, magistratii ,functionarii publici din administratia penitenciara etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.16, alin. 3 din constitutie privind egalitatea de sanse in ocuparea functiilor de catre femei si barbati rebe_lm rebe_lm exista un regulament privind activitatea profesionala a militarilor in care se specifica ca se tine cont de proportionalitatea dintre barbati si femei ... (vezi toată discuția)
Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)
Pensia militara pentru satisfacerea stagiului militar somon somon LEGE nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare Formă consolidată valabilă la data 28-08-2024 Articolul 9^1 [b]Cadrele ... (vezi toată discuția)