avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu obtinerea vizei de flotant, care sunt actele necesare.
Eu sunt o persoana fizica si inchiriez un apartamemnt de la o persoana juridica.
am sunat la evidenta personelor dar din pacate nimeni nu m-a lamurit.

Multumesc
Alina
Cel mai recent răspuns: alina81 , utilizator 21:06, 1 August 2012
Pentru înscrierea în actul de identiate a menţiunii privind stabilirea reşedintei trebuie sa depuneţi la servciul de evidenta a persoanelor de care apartţine adresa la care va stabiliti reşedinţe documentele :
-cere tip cere se procură de le evidenţa persoanelor şi se distribuie gratuit, un tibru fiscal de 4 lei, cartea de identiate a dvs. şi actul de proprietate al imobilului unde vă stabiliti reşedinţa în copie şi original.
Daca nu sunteţi proprietar al imobilului , la depunerearea cererii va trebui să fie prezent şi proprietarul. În situaţia în care aveţi un contract de închiriere în formă autentică, vizat la administraţia finaciară nu mai este nevoie de prezenta proprietarului . Prezenţi contaractul în copie şi original, dar ăfie vizat la administarţia finaciară.
In situatia in care contractul e incheiat intre o persoana juridica si o persoana fizica nu mai trebuie inregistrat la sectia financiara. Doar daca ar fi incheiat intre doua persoane fizice este necesara inregistrarea la sectia financiara.
Multumesc pentru raspunsuri, am uitat sa precizez un amanunt destul de important. momentan contractul nu se afla pe numele meu ci pe numele prietenului meu care nu este cetatean roman dar persoana fizica, cu acel contract imi pot face flotant daca prietenul meu vine cu mine la politie?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)
pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)