avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... neplata prima de asigurare inclusa in rata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

neplata prima de asigurare inclusa in rata

Buna ziua.
Sunt indignat de modul in care suntem tratati de catre banci - niste camatari cu acte in regula. Saptamana trecuta in urma unei furtuni ce mi-a avariat imobilul achizitionat prin credit ipotecar m-am vazut nevoit sa ma insteresez de asigurare, lucru de care pana acum, sincer nu m-a durut capul. Dupa incident si o serie de investigatii am aflat ca de 2 ani eu nu mai sunt asigurat in conditiile in care polita de asigurare atat pe imobil si de viata au fost incheiate pe durata contractarii creditului si mai mult in contrat la un articol este mentionat faptul ca "baca, in pachetul de produse pe care il ofera Imprumutatului va efectua plata primelor de asigurare", in aceasta situatie consultantul de la banca ma anunta ca trebuie sa imi fac o asigurare pe cont propriu pe care sa o cesionez in favoare bancii nezicanduse nimic despre ce se intampla cu prima de asigurare care era pana acum inclusa in rata.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: eliadib , utilizator 16:30, 8 August 2012
Ati mentionat ca: " polita de asigurare atat pe imobil si de viata au fost incheiate pe durata contractarii creditului". Probabil vreti sa spuneti ca polita de viata -pe perioada creditului iar polita pentru imobil, trebuia reinnoita anual.
In aceasta situatie (lipsa prin expirare a politei pt. imobil) , banca ar fi trbuit sa blocheze contul.
Verificati mentiunile/obligatiile din contractul de credit, la capitolul asigurari si solicitati bancii in scris, componenta ratelor platite in ultimii 2 ani (cei care considerati ca nu aveati asigurare).
Uzual, banca reinnoieste politele la asiguratorul agreat iar omisiunea, daca este a bancii conform contract, reprezinta culpa angajatului responsabil de credit, care va suporta si consecintele financiare.
Tot uzual, asiguratorul prin inscrierea cesiunii, este obligat sa anunte banca in cazul in care asiguratul nu achita o rata sau nu reinnoieste polita cesionata.

Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
nucu$, utilizator
buna ziua,
Ambele atat cea de viata cat si cea de imobil sunt incheiate pe o perioada de 30 de ani. Referitor la capitolul asigurari din contract este stipulat ca imputernicesc banca sa incheie in numele si pentru mine polita de asigurare si ca baca, "in pachetul de produse pe care il ofera Imprumutatului va efectua plata primelor de asigurare".
In ce priveste ofiterul de credite am fost la el cu o cerere sa se verifice toate aceste lucruri si dupa ce m-a pus de doua ori sa modific acea cerere ca nu iesea bine di toate astea, nici nu mi-a luat-o, efectiv isi bat joc de mine cu banii mei.
am inaintat o hartie catare centrala bancii referitoare la comportamentul ofiterului de credite si acum asteptam raspuns, de asemenea si cererea de verificare a ceea ce s-a intamplat si de ce nu s-au platit primele de asigurare in continuare.
Depuneti cererea privind solicitrarile/sesizarile motivate,(inclusiv legate de persoana) asa cum doriti, fara "cosmetizari", la sediul unitatii bancare, primind numar din registrul de corespondenta(preferabil chiar pe o copie a sesizarii), somand banca pentru a comunica remedierea neregulilor produse si situatiei create, fata de conditiile contractuale (in sarcina vinovatilor).
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
nucu$, utilizator
multumesc mult pentru sfatiri... osa va tin la curent cu se intampla
Intradevar a fost o perioada in care politele de asigure imobil se faceau pe toata perioada creditului, dar cred ca ar trebui sa aveti si dvs un exemplar al politei, daca nu aveti atunci la dosarul de credit sigur exista un exemplar. Iar daca, nu cumva, pe parcursul derularii creditului ati semnat vreun act aditional la contractul de credit prin care se specifica faptul ca banca nu mai are obligatia sa plateasca asigurarea, atunci nu ar trebui sa existe probleme in rezolvarea situatiei procedand exact cum va sfatuit nucu$.

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata, atasata creditului, anulata din culpa bancii??? pacurar pacurar Va rog sa-mi raspundeti: In cazul unui credit pt. cumparare locuinta, cu asigurare de viata atasata, care a fost anulata, ne putem indrepta impotriva bancii? ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare ginacom ginacom Buna ziua! Am un credit ipotecar la banca X si as vrea sa stiu cine trebuie sa plateasca asigurarea imobilului. Cei de la banca spun ca este obligatorie si ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)