Tocmai am primit notificare ca din 01.08.2012 se desfiinteaza postul pe care am fost angajata. (mai jos precizeaza ca in 20 ziel de la primirea prezentei postul este desfiintat). Firma imi ofera un alt post avut inaintea avansarii. Mentionez ca sunt in concediu postnatal si as avea dreptul la postnatal pana in octombrie. Ce se intampla daca nu accept celalalt post? Pot pierde indemnizatia ce crestere a copilului? Firma are obligatia de a-mi plati toate concediile postnatale?
1. In timp ce sunteti in concediu de maternitate (pre si postnatal) nu puteti fi concediata chiar daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs.
2. - Inainte de a se termina concediul de maternitate faceti o cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC imediat dupa terminarea concediului de maternitate.
- Angajatorul este obligat sa va aprobe cererea si in timpul CCC nu va poate concedia.
3. Daca aveti probleme cu angajatorul, in acest sens, faceti urgent o sesizare la ITM.
1. Atata timp cat sunteti in concediu de maternitate aveti CIM suspendat si nu se poate face nici o modificare a lui.
2. - Pentru a va da un alt post trebuie sa emita un act aditional la CIM, prin care se modifica functia (si, eventual, salariul) iar acest act aditional trebuie semnat si de dvs.
- Cat sunteti in concediu de maternitate si apoi in CCC nu sunteti obligata sa semnati nici un act privitor la modificarea CIM.
3. Problema cu noul post se rezolva dupa ce reveniti la serviciu din CCC.