avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... desfiintarea postului cand sunt in concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

desfiintarea postului cand sunt in concediu postnatal

Tocmai am primit notificare ca din 01.08.2012 se desfiinteaza postul pe care am fost angajata. (mai jos precizeaza ca in 20 ziel de la primirea prezentei postul este desfiintat). Firma imi ofera un alt post avut inaintea avansarii. Mentionez ca sunt in concediu postnatal si as avea dreptul la postnatal pana in octombrie. Ce se intampla daca nu accept celalalt post? Pot pierde indemnizatia ce crestere a copilului? Firma are obligatia de a-mi plati toate concediile postnatale?
Cel mai recent răspuns: popoviciu13 , utilizator 20:37, 1 August 2012
1. In timp ce sunteti in concediu de maternitate (pre si postnatal) nu puteti fi concediata chiar daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs.

2. - Inainte de a se termina concediul de maternitate faceti o cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC imediat dupa terminarea concediului de maternitate.
- Angajatorul este obligat sa va aprobe cererea si in timpul CCC nu va poate concedia.

3. Daca aveti probleme cu angajatorul, in acest sens, faceti urgent o sesizare la ITM.
Va multumesc pentru raspuns. Dar daca se desfiinteaza postul si nu accept alt post?
1. Atata timp cat sunteti in concediu de maternitate aveti CIM suspendat si nu se poate face nici o modificare a lui.

2. - Pentru a va da un alt post trebuie sa emita un act aditional la CIM, prin care se modifica functia (si, eventual, salariul) iar acest act aditional trebuie semnat si de dvs.
- Cat sunteti in concediu de maternitate si apoi in CCC nu sunteti obligata sa semnati nici un act privitor la modificarea CIM.

3. Problema cu noul post se rezolva dupa ce reveniti la serviciu din CCC.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical alinaalexandraalina alinaalexandraalina in cazul in care sunt in concediu prenatal ( cele 62 zile)si societatea se desfiinteaza , de unde imi voi lua banii aferenti concediului , bani pe care ii luam ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)