avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

Buna ziua,as dori sa stiu care poate fi salariul minim pe care il poate acorda un angajator pentru un angajat in functie de conducere[cu studii superioare]?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 27 Iulie 2012
Daca nu exista un contract colectiv de munca aplicabil salariul este cel negociat de parti si nu poate fi mai mic de 700 lei atat pentru salariatul cu studii superioare cat si pentru salariatul cu studii medii ,precum si pentru salariatul fara studii. Coeficientii de ierarhizare nu mai sunt obligatorii (la studii superioare e 2, deci sal.minim 1400 ROn).

miha7070 a scris:

... Coeficientii de ierarhizare nu mai sunt obligatorii (la studii superioare e 2, deci sal.minim 1400 ROn).




Cred ca va contraziceti ... nu exista salariu minim de 1400 lei pentru studii superioare ....:)

Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară indiferent de studiile necesare ocuparii unui post.
Intr-adevar nu ,,e'', ci ,,era''...inainte erai obligat ca pentru un post care necesita studii superioare sa incadrezi cu un salar minim de 1400 RON.:)
Intr-adevar, pana la 01.01.2011 era obligativitatea folosirii coeficientilor datorita existentei CCMN .. dupa nu mai exista aceasta obligativitate decat daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare ContSters259084 ContSters259084 Vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa ofere un salar mai mare de 700 de ron brut unei persoane cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)