avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare

Vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa ofere un salar mai mare de 700 de ron brut unei persoane cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: ContSters259084 , utilizator 11:20, 19 Iulie 2012
Din cate tin minte, angajatorul trebuie sa ofere un salariu mai mare in situatia in care postul pe care este angajata acea persoana necesita studii superioare.
Nu mai este obligat angajatorul la asa ceva ...

1. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , astfel incat aplicarea coeficientilor de ierarhizare la stabilirea salariilor se poate face numai daca acestia sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia .

2. In lipsa unor astfel de prevederi, angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară indiferent de studiile necesare pentru ocuparea unui post.... (aplicabil sectorului privat).
Va multumesc pentru lamuriri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu ninel_d ninel_d Buna ziua,as dori sa stiu care poate fi salariul minim pe care il poate acorda un angajator pentru un angajat in functie de conducere[cu studii ... (vezi toată discuția)
Salariu minim absolvent studii superioare ralucaflori ralucaflori Buna ziua, as vrea sa stiu care este salariul minim pentru un absolvent de studii superiare, va muntumesc (vezi toată discuția)
Concluzie salariu minim studii superioare 2012 utc utc Buna ziua, Va rog, ce salariu minim aplic la studii superioare? Nu gasesc un temeimlegal Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)