avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se inregistreaza un recurs nu se da imediat si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se inregistreaza un recurs nu se da imediat si termenul?

Azi am observat ca in procesul de majorare de pensie pe care l-am castigat s-a inregistrat un recurs pe 5.07. Nu inteleg de ce nu s-a afisat si termenul cand se va judeca recursul. Ma puteti lamuri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:00, 26 Iulie 2012
Cererea de recurs se depune la instanta care a judecat apelul.
Recursul se va judeca la instanta imediat urmatoare.
Dupa depunerea cererii de recurs, dosarul urmeaza sa plece la instanta competenta sa judece recursul. Aceasta instanta primeste dosarul, il inregistreaza si apoi fixeaza termenul de judecata.
Tocmai de aceea nu are cum sa va apara imediat si termenul de recurs.
Cautati pe site-ul instantelor dosarul dvs la instanta superioara care va judeca recursul, adica curtea de apel sub acelasi nr de inregistrare si veti gasi probabil si termenul acordat in cauza.

Oricum veti primi citatie si o copie a motivelor de recurs.
Va multumesc!
Sentinta instantei de fond in cazul majorarii pensiei de intretinere este atacabila doar cu recurs, iar recursul se depune la judecatorie, prin urmare dosarul va ramane la aceasta instanta pana la expirarea termenul de recurs, iar ulterior va fi inaintat la tribunal.
Termenul in vederea solutionarii recursului va fi fixat abia dupa ce tribunalul va primi dosarul, iar ulterior se va dispune citarea partilor si comunicarea intimatei-recl. ( adica dvs) a motivelor de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila-recurs ? licamirela licamirela Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea speta: Am avut un proces in apel, cu obiect - anulare act, eu fiind ca parte reclamant - apelant, s-a terminat procesul ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Proceduri apel elenish elenish Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la ... (vezi toată discuția)