avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proceduri apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proceduri apel

Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la intampinare, dupa care sunt trimise la Curtea de apel sau Tribunal? Am inteles bine etapele? Cam in cat timp se va stabili primul termen de la depunerea cererii de apel? Taxa de timbru este cumva jumatate din taxa platita la contestatie?
Cererea de recurs pentru exceptie de neconstitutionalitate se judeca in trei zile de
la depunere in instanta sau la 10 zile? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenish , utilizator 17:07, 7 Februarie 2017
Etapele sunt urmatoarele:
- se formuleaza apel care se depune la instanta care a pronuntat hotararea atacata;
- dosarul se inainteaza instantei superioare care regularizeaza cerere - verifica apelul si daca e necesar comunica apelantului sa remedieze neregularitatile;
- se comunica motivele de apel;
- se formuleaza intampinare;
- se comunica intampinarea apelantului;
- se formuleaza sau nu raspunsul la intampinare;
- se stabileste primul termen - se emit citatiile pentru primul termen.
Toata procedura descrisa mai sus poate sa dureze destul de mult, cateva luni.
Taxa de timbru in calea de atac este de 50% din taxa platita la instanta de fond.
Va multumesc pentru raspuns. Am facut cererea de apel, dar au trecut 4 saptamani si nu a aparut pe nici-un sit, nici la Curtea de apel, nici la Tribunal si eram ingrijorata. Probabil ca o sa mai dureze pana va aparea pe sit. Am facut deasemenea cerere de recurs pentru exceptie de neconstitutionalitate si iarasi nu apare pe nici un sit. Cred ca nu se mai da termen, se judeca fara citarea partilor. Se va comunica cumva hotararea in urma recursului sau trebuie sa urmaresc tot pe sit daca apare?
Pentru a verifica daca cererile dvs au fost inregistrate, intrati pe portal, la dosarul dvs si la instanta care a pronuntat cererea pe care o atacati si in partea de jos a paginii veti vedea cine si cand a promovat calea de atac.
Hotararile pronuntate in recurs nu se comunica, cele in apel se comunica.
Va multumesc pentru sugestie, chiar asa a fost cu cererea de apel (nu apare nici un termen deocamdata), in schimb pentru cererea de recurs nu apare nimic. Legal ar trebui sa se judece in cateva zile, probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Declararea unui recurs intr-un conflict de munca si invocarea exceptiei de neconstitutionalitate ContSters374338 ContSters374338 vreau sa fac recurs impotriva unei hotarari date in apel conflicte de munca si asigurari soaciale, pentru ca judecatorii nu au aplicat cum trebuie legea - au ... (vezi toată discuția)
Cui se adreseazã cererea de recurs ºi în ce cont plãtesc taxa judiciarã de timbru? 28lacra 28lacra In cazul in care am avut o actiune in prima instanta la tribunal (pe vechiul cod) va rog sa-mi spuneti catre cine formulez cererea de recurs (Presedintelui ... (vezi toată discuția)