vreau sa fac recurs impotriva unei hotarari date in apel conflicte de munca si asigurari soaciale, pentru ca judecatorii nu au aplicat cum trebuie legea - au facut un abuz foarte grav. in acelasi timp vreau sa sesizez si curtea constitutionala cu neconstitutionalitatea faptului ca hotararile date in apel conflicte de munca nu pot fi atacate cu recurs deaoarece in hotatarea mea nu a fost aplicata legea si codul de procedura civila nu ma lasa sa ma duc la recurs. care sunt apsii? cum procedez? va multumesc.
Eu vă spun care sunt paşii, dar îi parcurgeţi inutil. Excepţia de neconstituţionalitate nu va ajunge să fie judecată de Curtea Constituţională.
Formulaţi recursul şi îl trimiteţi tribunalului care a judecat apelul. Tribunalul va trimite recursul curţii de apel, care îl va comunica celeilalte părţi împreună cu solicitarea de a formula întâmpinare. După primirea răspunsului la întâmpinare, dacă veţi face un răspuns, curtea de apel va fixa primul termen al cauzei. La acest prim teremen, recursul dvs. va fi respins ca inadmisibil. Altceva nu se va discuta.
Sa trimit recursul unei hotarari date in apel la Tribunal?
Recursul nu se depune la Curtea de Apel? Iar Curtea de Apel nu il va trimite Inaltei Curti de Casatie si Justitie?
Adica daca Curtea de Apel aplica gresit legea si nu judeca apelul corect, eu nu ma mai pot duce mai departe?
Mă scuzaţi! Mă gândeam la o cerere care se judecă în primă instanţă la judecătorie şi în apel la tribunal. Veţi depune recursul la curtea de apel, iar curtea de apel îl va înainta înaltei Curţi. Restul informaţiilor nu se schimbă. Instanţele vor respinge astfel de recursuri ca inadmisibile, indiferent că vorbim despre curtea de apel sau despre Înalta Curte. Îmi pare rău, dar nu puteţi declara căi de atac ce nu sunt permise de lege.