avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declararea unui recurs intr-un conflict de munca si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declararea unui recurs intr-un conflict de munca si invocarea exceptiei de neconstitutionalitate

vreau sa fac recurs impotriva unei hotarari date in apel conflicte de munca si asigurari soaciale, pentru ca judecatorii nu au aplicat cum trebuie legea - au facut un abuz foarte grav. in acelasi timp vreau sa sesizez si curtea constitutionala cu neconstitutionalitatea faptului ca hotararile date in apel conflicte de munca nu pot fi atacate cu recurs deaoarece in hotatarea mea nu a fost aplicata legea si codul de procedura civila nu ma lasa sa ma duc la recurs. care sunt apsii? cum procedez? va multumesc.
Eu vă spun care sunt paşii, dar îi parcurgeţi inutil. Excepţia de neconstituţionalitate nu va ajunge să fie judecată de Curtea Constituţională.

Formulaţi recursul şi îl trimiteţi tribunalului care a judecat apelul. Tribunalul va trimite recursul curţii de apel, care îl va comunica celeilalte părţi împreună cu solicitarea de a formula întâmpinare. După primirea răspunsului la întâmpinare, dacă veţi face un răspuns, curtea de apel va fixa primul termen al cauzei. La acest prim teremen, recursul dvs. va fi respins ca inadmisibil. Altceva nu se va discuta.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sa trimit recursul unei hotarari date in apel la Tribunal?
Recursul nu se depune la Curtea de Apel? Iar Curtea de Apel nu il va trimite Inaltei Curti de Casatie si Justitie?
Adica daca Curtea de Apel aplica gresit legea si nu judeca apelul corect, eu nu ma mai pot duce mai departe?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
ContSters374338, utilizator
Mă scuzaţi! Mă gândeam la o cerere care se judecă în primă instanţă la judecătorie şi în apel la tribunal. Veţi depune recursul la curtea de apel, iar curtea de apel îl va înainta înaltei Curţi. Restul informaţiilor nu se schimbă. Instanţele vor respinge astfel de recursuri ca inadmisibile, indiferent că vorbim despre curtea de apel sau despre Înalta Curte. Îmi pare rău, dar nu puteţi declara căi de atac ce nu sunt permise de lege.
Pai judecatorii pe faţă nu au aplicat legea. Eu ce fac in acest caz al meu cu aceasta eroare juridica grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie impotriva judecatorului de camera preliminara? aidu aidu Se poate exercita recurs in casatie impotriva solutiei de respingere a plangerii, art. 340 CPP? Ar fi 2 aspecte care nu-mi sunt evidente privind ... (vezi toată discuția)