avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura mare apa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura mare apa

Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Locuiesc intr-un sat cu canalizare de la o firma privata.De unde plateam cam 60 lei, luna trecuta am platit 170lei iar in aceasta luna a venit factura 280 lei.pierderi de apa nu cred ca sunt (Cand nu folosim apa apometru nu inregistreaza) , citirea a fost buna ...,noi nu folosim apa decat la spalat vase ,dus si masina de spalat (Avem si fantana in curte) dar si acum o luna si luna aceasta a u fost avarii la 2 metri de noi tasnea apa din pamant,era o teava sparta (noi suntem ultimii pe aceasta conducta) si banuim ca tot aerul vine la noi si este inregistrat de apometru ....sau ceva de genu.. nu prea ma pricep...vecinii care folosesc apa la fel ca noi platesc pana la 100 lei lunar ...Am vorbit cu proprietarul firmei si nu am primit pana acum niciun raspuns ,azi am sunat la protectia consumatorului si ne-au spus sa mergem la dansii cu contractul (adica un drum la oras la 60 km).In speranta ca m-am facut cat de cat inteleasa va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: pasg , utilizator 12:00, 27 Iulie 2012
verificati pe factura cati mc sunt si cititi apometrul.daca este corecta citirea ,verificati pretul apei pe metru cub de apa consumata.inmultiti metri cubi cu pretul pe metru cub.poate au gresit ei factura.la apartamente se plateste si apa evacuata.la dvs nu este cazul.sau cazul cel mai rau...au marit pretul enorm.verificati celelalte facturi daca pretul este acelasi.succes.
D-voastra care aveti apometrul in curte nu il cititi, nu calculati cat aveti de plata, inmultind metri cubi consumati cu pretul pe mc? Calculul facut de d-voastra da cu calculul facut de respectiva firma? Sau contestati ca ati fi consumat atat de multa apa? Daca considerati ca da, atunci faceti o reclamatie la respectiva societate care va furnizeaza apa sa va ia apometrul la control, aveti grija in aceasta situatie sa faceti Procesul-Verbal cu valoarea indexului cu care l-ati predat si valoarea indexului cu care-l primiti inapoi.
Da,calculul este corect.Contest faptul ca nu aveam cum sa consumam atata apa nici daca am fi lasat vreun robinet sa curga continuu.
Si daca ia apometru la control?(indexul luat de angajat e bun ) nu e in favoarea lor sa zica ca e bun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)
Plata apa neconsumata giullianna giullianna Buna ziua! Pe data de 28 decembrie am fost la asociatie sa declar indexul la apa. Doamna de la caserie imi trecuse deja 1 mc, cu toate ca eu nu am avut consum ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)