avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA returnare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

returnare TVA

Buna ziua,

Am facut cerere pentru returnare de TVA perioada 2010-decembrie 2011.
In urma controlului, cei de la ANAF ne refuza returnarea unei sume deoarece prestatorul de la care avem facturile nu a depus Declaratia 394.
In cursul anului 2011 acest prestator, in urma unui control a fost amendat pentru ca nu a depus aceasta declaratie.
La acest moment prestatorul este in lichidare, procesul fiind pe rol.

Este legal ca noua sa ne refuze ANAF returnarea acestei sume, care a fost si achitata catre acest prestator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:30, 29 Iulie 2012
Inspectorii nu puteau decide returnarea T.V.A. in cazul acestui partener. Si-ar fi depasit competentele.

Asta nu inseamna ca banii sunt pierduti. Doar ca ii veti obtine cu intarziere.

Procedura este aceasta: veti face contestatie, aceasta se va judeca si, ulterior, veti intra in posesia banilor.
Nu exista lege in baza careia sa ne dea jos acest TVA, eu am tot cautat...
O fi cum spuneti dvs.

Veti face altfel decat v-am sfatuit eu? E alta cale de atac?

Eu nu am zis ca starea actuala e cea mai buna ci doar am analizat reactiile celor implicati si cred ca nu s-a facut un abuz legat de persoana dvs. ci fiecare a avut grija si de sine.

In fond, inspectorul este angajatul statului si reprezinta interesul acestuia, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Partener inactiv yakari yakari Daca o firma partenera este declarata inactiva anterior derularii tranzactiilor comerciale cu firma mea, este legal ca la inspectia fiscala cheltuielile sa fie ... (vezi toată discuția)
Factura casco trecuta pe numele firmei?? dianutza23 dianutza23 un atovehicul al societatii,asigurata casco a suferit un accident ,dauna fiind platita de firma de asigurare.Acum la o rambursare de T.V.A inspectorul a ... (vezi toată discuția)