avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura CASCO trecuta pe numele firmei??
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura CASCO trecuta pe numele firmei??

un atovehicul al societatii,asigurata casco a suferit un accident ,dauna fiind platita de firma de asigurare.Acum la o rambursare de T.V.A inspectorul a constatat ca factura emisa de service-ul auto care a efectuat reparatiile este facuta pe societatea noastra,noi neplatind reparatiile ci firma de asigurare.
Este corect asa?Acea factura trebuia inregistrata in contabilitate de noi?Este posibil sa ne fie imputata acea factura?? va rog frumos un raspuns daca ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: dianutza23 , utilizator 23:39, 14 Iunie 2012
da, este corect asa.
banuiesc ca societatea de asigurare v-a despagubit contravaloarea facturii mai putin valoarea tva intrucat veti deduce tva, factura fiind emisa pe numele firmei dvs.
da ,dar noua factura nu ne-a fost inmanata de catre asigurator.in urma controlului ...inspectorul a gasit factura in decl.394 inregistrata de firma care a facut reparatiile..emisa pe numele firmei noastre ....am sunat ulterior la cei care au facut reparatiile si au zis ca asa se procedeaza..nah.. multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistare factura reparatie pe casco ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra a efectuat o reparatie la o masina pe asigurare casco. Dupa aprox.2 luni primesc prin posta o factura emisa de firma de reparatii ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 Elena Buzatel Elena Buzatel Cine declara în 394 o factura de reparatii emisa de un service pe numele proprietarului mașinii, persoana juridica. Menționez ca persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Factura reparatie casco larisaalina larisaalina Am urmatoarea problema: s-a reparat o masina a societatii pe casco. Firma care a efectuat reparatia a emis factura pe soc. noastra, dar originalul a fost ... (vezi toată discuția)