avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE CREANTA CONTRACT DE IMPRUMUT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE CREANTA CONTRACT DE IMPRUMUT

Buna ziua,

Vroiam sa imi oferiti detalii legate de o speta privind recuperarea unei sume de bani. O ruda a realizat in 2010 mai, un contract de imprumut pentru suma de 25000 de ron, pana in momentul de fata a invocat diverse motive datorita carora nu poate restitui suma de bani. Contracul este realizat olograf, fara martori, s-a aplicat stampila de avocat a debitorului. Va rog sa imi spuneti daca sunt sanse de recuperarea a sumei de bani.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Akhenaten46 , utilizator 12:29, 27 Iulie 2012
Sanse sunt, daa debitorul are bunuri ce ar putea fi executate silit.
Trebuie sa il dati in judecata pe dreptul comun, intr-o actiune in pretentii, pentru ca acel contract nu este titlu executoriu.
Debitorul detine imobile, terenuri, respectiv in contractul de imprumut este specificata o persoana fiind substitut in obligatia de plata in cazul in care debitorul se afla in imposibilitate de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de bani Trifan Bogdan Trifan Bogdan Acum un an am imprumutat un prieten cu, sa zicem, 10000 euro. Acesta avea nevoie de bani pentru a investi in culturi agricole. A redactat cu mana lui un ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica Catalin01 Catalin01 Buna ziua, Am fost obligat sa semnez un contract de imprumut de catre o persoana fizica cum ca mi-ar fi imprumut o suma de bani pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
In cazul creditului bancar pentru nevoi personale Rusu Tiberiu Rusu Tiberiu - în cazul pensionarii de boala (cu incapacitate de munca), banca cum isi va mai recupera creditul? - îsi va recupera creditul din pensie, sau va astepta ... (vezi toată discuția)