avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cariera juridica in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cariera juridica in strainatate

Am terminat Facultatea de Drept in Romania dar as vrea sa stiu ce posibilitati sunt sa lucrez in strainatate in acest domeniu ? Trebuie sa dau ceva examene de echivalare ? sa mai urmez niste studii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters61888 , utilizator 05:22, 4 August 2012
Daca ne spuneti si unde doriti sa profesati in domeniu , poate vi se va oferi detalii mai exacte despre cum se poate profesa in domeniu in tara respectiva ... :)
Ok... Despre Italia vorbesc...
Profesia juridică poate fi exercitată în Italia de către persoanele care, după ce au obţinut calificările profesionale în ţările lor de origine, îndeplinesc celelalte condiţii prevăzute de decretele legislative menţionate mai sus. Aceste decrete stabilesc, de asemenea, criterii privind recunoaşterea calificărilor obţinute în străinătate.
Stimată doamnă,

Numeroase organizații din străinătate recrutează români, inclusiv la nivelul instituțiilor europene.

Vă dau un exemplu: procedura de selecție a personalului - EPSO - accesibilă aici:

[ link extern ]

Este doar unul dintre exemple, totuși, ideea este să vă stabiliți clar atât ținta, cât și posibilitățile concrete, pe urmă să începeți căutarea.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Jurist Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pareri...... help ... just.me just.me Am terminat dreptul, am luat licenza cu brio...dar am ales sa nu continui si sa parasesc Romania. Sunt in Italia de 2 ani si am muncit ca colaborator la o ... (vezi toată discuția)
Examen de primire in profesia de avocat Antonio Gentile Antonio Gentile Sunt italian, am absolvit facultatea de drept in Italia, nu vorbesc limba romana, as dori sa stiu daca pot da examenul de primire in profesia de avocat in ... (vezi toată discuția)