avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cariera juridica in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cariera juridica in strainatate

Am terminat Facultatea de Drept in Romania dar as vrea sa stiu ce posibilitati sunt sa lucrez in strainatate in acest domeniu ? Trebuie sa dau ceva examene de echivalare ? sa mai urmez niste studii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters61888 , utilizator 05:22, 4 August 2012
Multumesc .
biuna ziua. cred ca va pot raspunde fiind in cunostinta de cauza.
1.examen de intrare in profesie in Romania
2. dei 2 ani de stagiatura in Romania
3.examen de definitivat in Romania

Intre timp cunoasterea limbii italiene la nivel cel putin de absolvent de liceu. Incercati sa va puneti la curent cu Codul civilsi penal italian precum si cu codurile de procedura respective. Dar cel mai important o data avocat definitiv in Romania trebuie sa gasiti un avocat italian dispus sa va ia la el la cabinet (fara plata evident) si sa declare acest lucru la Ordinul Avocatilor din zona respectiva. Diploma e recunoscuta precum si calificarea profesionala din Romania. Numai ca in acel moment dv veti fi pentru cei trei ani obligatorii de stat la acel avocat italian un avocat "Stabilito" , adica un incepator fara dreptul de a pleda in instanta decat insotind pe av. respectiv. Dupa cei trei ani daca Ordinul av din Italia ia in considerare cererea dv puteti fi numit "avvocato ". Pana atunci nu aveti dreptul la aceasta titulatura ci numai la aceea din tara de origine adica "avocat". Evident rezidenta in Italia este obligatorie. Daca gasiti acel avocat care sa doresca prezenta dv .. Nu este nimeni interesat de Codul civil Roman sau Penal deoarece vreti sa lucrati pe teritoriul italian, deci orice fapta petrecuta pèe acel teritoriu se supune legilor tarii respective indiferent daca faptuitorul este cetatean sau nu. Sunt multe de spus. Retineti in principal ca este un drum anevoios dar nu imposibil. Succes
Buna dimineata!
Terminand facultatea de Drept in Romania as dori sa stiu in ce conditii am sansa sa profesez ca avocat in Marea Britanie. Sunt convisa ca trebuie sa cunosc limba engleza cat si termenii juridici. Este necesar si un atestat lingvistic pe langa cunostearea legislatiei britanice?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pareri...... help ... just.me just.me Am terminat dreptul, am luat licenza cu brio...dar am ales sa nu continui si sa parasesc Romania. Sunt in Italia de 2 ani si am muncit ca colaborator la o ... (vezi toată discuția)
Examen de primire in profesia de avocat Antonio Gentile Antonio Gentile Sunt italian, am absolvit facultatea de drept in Italia, nu vorbesc limba romana, as dori sa stiu daca pot da examenul de primire in profesia de avocat in ... (vezi toată discuția)