avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si chitanta

Buna ziua. Mi-am deschis de curand o firma si as dori sa stiu cateva lucruri pe partea contabila. Sa le stiu personal, desi se ocupa un contabil de lucrurile acestea.

1. Factura emisa de catre societatea mea cu o serie si un numar poate fi anulata si refacuta in cazul in care ea nu a ajuns la beneficiar si nici in contabilitate?

2. Factura are o serie de exemplu: XJM cu nr. 0002. Chitanta aferenta ei ce serie ar trebui sa aiba? E o lege sau poate avea seria XJM-C 0002?

3. Un exemplar din factura si un exemplar din chitanta (semnate si stampilate de catre mine) trebuie sa mearga la beneficiar si un exemplar din factura si unul din chitanta trebuie sa ramana la mine?

4. In cazul acesta, pe factura trebuie sa scrie numele delegatului si CNP, dar si semnatura acelei persoane, chiar daca este administratorul?

Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
Daniel1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 13:38, 27 Iulie 2012
1. Poate fi anulata numai daca se recupereaza si exemplarul trimis clientului.
2. Chitanta poate avea orice serie vrei.
3. Da, chitanta se emite numai in cazul in care contravaloarea facturii se incaseaza cash.
4. Semnatura delegatului nu este obligatorie; semnatura de primire este totusi recomandata in cazul facturilor care nu se achita pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta-elemente obligatorii aleodor27 aleodor27 Ce elemente trebuie sa contina chitanta ce se elibereaza de asociatia de proprietari cand platesti chletuielile? Chitanta ce mi-a fost data luna aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Obligativitate stampila cu cnp pe facturi emise rabusanuraluca rabusanuraluca buna ziua lucrez la un ocol silvic care functioneaza cu un contabil sef si un contabil. contabilul sef ma pune sa întocmesc facturile, fara sa le semnez eu ... (vezi toată discuția)
Factura incompleta ContSters83715 ContSters83715 daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la ... (vezi toată discuția)