avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate stampila cu CNP pe facturi emise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate stampila cu CNP pe facturi emise

buna ziua
lucrez la un ocol silvic care functioneaza cu un contabil sef si un contabil. contabilul sef ma pune sa întocmesc facturile, fara sa le semnez eu si-mi tine ştampila cu codul meu numeric personal si seria de buletin la ea in sertar. este obligatorie ştampila cu cnp pe facturile emise? in cazul in care e obligatorie aceasta etapa pe facturi , de ce nu ar fi normal sa -si faca ea ştampila cu cnp si sa-si puna ea aceste date pe facturi, daca tot ea le supervizeaza ( dupa cum ea spune) . eu zic ca doar le semneaza,dar asta este alta discutie.
va rog sa ma lamuriti ca sa stiu cum sa-mi sustin punctul de vedere in fata ei si a sefului de ocol. multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 02:14, 17 Aprilie 2014
Cel care emite factura, semneaza, pune stampila firmei pe semnatura sa si stampila cu CNP-ul celui care a semnat pe factura.
Inteleg ca dvs. nu aveti drept de semnatura. Daca nu semnati factura la emitent, nu trebuie sa apara CNP-ul dvs. pe factura.
Ar trebui sa lamuriti acest aspect cat mai repede.
multumesc pentru raspuns. nu stiu daca am sau nu drept de semnatura sau e urmare a faptului ca unii iubesc prea mult calitatea de sef. cert este ca pe ordinele de compensare, care le întocmesc eu, semnez si pun semnatura. pe facturi nu. si cnp-ul meu apare pe facturile pe care le întocmesc eu si le semneaza altcineva. raspunsul d-voastra ma ajuta sa sustin ceea ce spun pt ca cei doi sefi întotdeauna vor sa ma faca sa par ca habar n-am despre legislatia in vigoare.
Dreptul de semnatura va este acordat prin fisa postului si decizia angajatorului data pentru activitatea pe care o desfasurati si repsonsabilitatile pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza declaratiile ? alina240 alina240 Buna ziua, As dori sa intreb ceva legat de declaratii. Detin o firma, SRL si am contract cu o firma de contabilitate, contabilul are calitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila cumparatorului pe factura? silviamitu silviamitu buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturii la primirea marfurilor est obligatorie? IordacheAlex IordacheAlex semnarea si stampilarea facturii la primirea marfurilor est obligatorie? S-au facturat marfuri pt firma \"x\" care nu au ajuns niciodata ( marfuri, facturi). ... (vezi toată discuția)