avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... semnarea si stampilarea facturii la primirea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

semnarea si stampilarea facturii la primirea marfurilor est obligatorie?

semnarea si stampilarea facturii la primirea marfurilor est obligatorie?
S-au facturat marfuri pt firma "x" care nu au ajuns niciodata ( marfuri, facturi).
La controlul de fond firma "x" este nevoita sa plateasca impozit + TVA pt acele marfuri, facturi ( magazin de desfacere).
Astept pareri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IordacheAlex , utilizator 15:03, 30 Iunie 2011
Sigur e obligatorie treaba cu semnatura, si inca in doua locuri pe factura. Unii mai pun si stampila pentru conformitate.
Este greseala soc. care a emis factura daca nu are semnatura de primire a clientului.Clientul poate sa nu recunoasca factura daca nu se face dovada primirii acesteia mai ales in cazurile in care trece ceva timp si nu mai poate opera in contabilitate valoarea acesteia.
Multumesc. Inca ceva in legatura cu Legea 571/2003, art. 155, punctul 6, "Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii." Se refera la emitentul facturii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila cumparatorului pe factura? silviamitu silviamitu buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila ... (vezi toată discuția)
Somatie plata mariea mariea Am primit o somatie de plata data prin judecatorie de la lichidatorul financiar al firmei X. Problema este ca facturile pe care acesta le-a prezentat nu au ... (vezi toată discuția)