As dori sa stiu daca, odata cu noile modificari ale codului fiscal, persoanele care activeaza ca zilieri sunt obligate la plata contributiilor sociale ?
Stiu ca art. 8, alin.2, din legea 52/2011 prevedea ca "pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar". A suferit vreo modificare ?
Multumesc anticipat.
Nu s-a modificat nimic. Pentru activitatea presata zilierii sunt obligati doar la plata impozitului pe venitul realizat, respectiv 16% calculat la venitul brut realizat. Zilierul nu are calitatea de asiguat in sistemul public de pensii, asigurari sociale pentru somaj si sanatate.
Daca acesta doreste sa fie asigurat va putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si / sau de pensie.
Plata impozitului pe venitul realizat de zilier este in sarcina beneficiarului muncii prestate de catre acesta.
Declaratia 200
marryradu
Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)