avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim

Se da un contract de munca pe durata determinata 1 an.La articolul SALARIZARE se stabileste salariul de baza lunar brut de 880 lei(sal.minim pe ec.angajat cu studii sup.) In primele 3 luni salariatul va primi salariul negociat indiferent de nivelul incasarilor. Incepand cu luna 4 salariul va fi calculat in functie de performanta.

Se da CODUL MUNCII Art. 159. [stabilirea şi calcularea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată]
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

INTREBARE: E corect contractul ???
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:04, 14 Ianuarie 2009
Atata vreme cat contractul individual de munca are prevederi sub nivelul celor stabilite de CCMUN. atunci acesta este incorect si ilegal.
Daca la momentul semnarii contractlui salariul pentru un angajat cu studii superioare era acesta, atunci trebuie doar intocmit un act aditional de majorare a salariului conform prevederilor legale in vigoare.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Mai exista si intrebarea....daca pentru postul respectiv conditia este sa fie ocupat de o persoana cu studii superioare....in caz contrar nu se aplica coeficientul prevazut de art 40 din CCMN.
Si apoi...."Incepand cu luna 4 salariul va fi calculat in functie de performanta."...poate aceasta performanta duce la marirea salariala. Insa daca sunt intrunite conditiile prevazute de art 40 din CCMN (in special alin 3), atunci exista obligativitatea sa se acorde, incepand din 01.01.2009 salariul de 1200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!!! 880 obligatoriu ?! raluca26 raluca26 #-o Va rog sa-mi spuneti daca sunt un SRL sunt obligata sa maresc salariile angajatilor cu studii superioare la 880? Nu e vorba doar de contractul colectiv ... (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare mihaitudor mihaitudor cat este salariul minim pentru absolventii de studii superioare? Colegiul Universitar de 3 ani este considerat ca studii superioare la calculul salariului ... (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)