avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenitor din legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenitor din legal

Va aduc la cunostinta urmatoarea speta :

Bunici din partea tatalui au fost casatoriti 40 de ani bunicul a murit in urma cu 10 ani,insa dupa moartea lui nu s-a facut nici o succesiune .Doresc sa stiu care ar fi cheltuielile cu deschiderea unei succesiuni dupa 10 ani .

Va multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:08, 27 Iulie 2012
Costurile sunt in functie de valoarea masei succesorale.
Pentru transmisiunea dreptului de proprietate cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozit daca succesiunea este dezbatuta si finalizata în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizarii procedurii succesorale în termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire costiabagiu costiabagiu Multumesc! deci trebuie facuta succesiunea? au trecut 2 ani. ce acte ar trebui? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sora mea a murit, iar eu sunt unic mostenitor. cât ... silvia159 silvia159 Buna ziua! Sora mea a murit, iar eu sunt unic mostenitor. Cât timp am scutire la plata impozitului pe apartamentul pe care încă nu am făcut succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Costuri succesiune lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un numar de mostenitori vor sa mearga la notar pentru o succesiune. Nu sunt probleme intre ei. Problema este ca nu sunt bani pentru aceasta ... (vezi toată discuția)