Buna ziua! Sora mea a murit, iar eu sunt unic mostenitor. Cât timp am scutire la plata impozitului pe apartamentul pe care încă nu am făcut succesiunea. Imi puteti spune ce demersuri trebuie indeplinite si care este temeiul legal in cazul unei scutiri la plată. Multumesc.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art.111 din Codul fiscal
"(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale."
Nu ați înțeles.
Sunt 2 impozite diferite:
- impozitul pe clădiri, către bugetul local, care se achita anual, în mod obligatoriu. Nu exista nicio scutire
- impozitul de 1% din valoarea masei succesorale, datorat statului, care se achita dacă nu dezbateti moștenirea în termen de 2 ani de la deces.
Impozit succesiune
steef
Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune.
Daca se ... (vezi toată discuția)