avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fară plata impozitului. In ce lege ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fară plata impozitului. In ce lege actuală este ...

Succesiune fară plata impozitului.
In ce lege actuală este prevăzut termenul ca succesiunea să se facă fară plata impozitării la stat ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: fdanila , utilizator 13:38, 30 Iunie 2021
Alin. (2^9) al Art. 111 din Codul fiscal, a fost introdus de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 32 din 28 iunie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 488 din 30 iunie 2016..
(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit succesiune steef steef Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune. Daca se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sora mea a murit, iar eu sunt unic mostenitor. cât ... silvia159 silvia159 Buna ziua! Sora mea a murit, iar eu sunt unic mostenitor. Cât timp am scutire la plata impozitului pe apartamentul pe care încă nu am făcut succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Mostenire costiabagiu costiabagiu Multumesc! deci trebuie facuta succesiunea? au trecut 2 ani. ce acte ar trebui? (vezi toată discuția)