avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna: \"Se ataca o data cu fondul\" ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna: "Se ataca o data cu fondul" ?

Speta:
Plangere/dosar formulat la Judecatoria sect 2 privind legea 544/2001 (cu un prim set de dovezi),
La inregistrarea dosarului de catre grefier s-a primit numar de inregistrare si data primei infatisari asta insemnand in 7 luni.
Dupa o luna de la data inregistrarii dosarului la Judecatorie am facut cerere aprobare dovezi noi la dosar (cred ca s-a acceptat) si cere de preschimbare termen deoarece legea 544/2001 prevede ca astefl de cazuri se judeca in regim de urgenta si in timpul vacantei judecatoresti (in cererea de preschimbare s-a specificat lucrul asta si s-a adus la cunostinta ca noile dovezi aduse dosarului dovedesc gravitatea faptelor safarsite de partea parata) dar mi-a fost respinsa solicitarea,citez: Solutie: Respinge cererea de preschimbare a termenului. Menţine termenul administrativ fixat pentru data de 29.01.2013. Se atacă o dată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.07.2012.

Intrebarile mele sunt:
1. Ce inseamna "se poate ataca o data cu fondul" si ce pot face in acest sens?
2. Cum pot afla cine mi-a judecat solicitare (numele persoanei in cauza) si in fata cui raspunde persoana in cauza,CSM?

Multumesc pentru raspuns/uri
insemna ca termenul nu s-a preschimbat cu unul mai apropiat ci se va judeca la cel stabilit initial.
pentru restul informatiilor mergeti la arhiva cu buletinul, solicitati studierea dosarului si cititi incheierea de sedinta care are scris in antet numele judecatorului. puteti facesi fotocopie contra cost.
Multumesc pentru raspuns Cassy.

Ai idee,se mai poate ataca respectivul raspuns al lor (de exemplu o noua cerere de preschimbare depusa la altcineva) sau este batuta in cuie sentinta?

Mi-e ca am aflat cine ar fi persoana care a judecat cazul: judecatoare temporara,are si copil de cateva luni si sa o mai si plimb pe la CSM din propria-i prostie...(adica art 246 cp e asa de inceput) luand in calcul ca interesul familial este mai presus pentru ca e vara,are copil etc decat obligatiile de serviciu si ce prevede legea si deontologia..care se pare ca sunt la pamant...
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
suspectu, utilizator
nu mai aveti ce face concret si cu efecte imediate de asta indicat este sa va resemnati si sa astetati cele 7 luni.
plangerea la csm nu va servi la nimic am facut si eu mai multe, se pare ca au un raspuns tip gen "nu s-au gasit abateri disciplinare mai ales si fata de volumul mare de dosare adica cauze obiective", et , bla bla bla
Puteti reveni cu o noua cerere de preschimbare de termen ...dar cu motive noi si mult mai serioase, dovedite cu acte fara indoiala, dar in opinia mea nu faceti altceva decat sa enervati judecataorul (care evident va fi acelasi) care va fi din nou respinsa.
cred ca cel mai indicat este sa reveninti cu cerere scrisa a informatiilor solicitate din 2 in 2 saptamaani la autoritateatea care trebuie sa vi le elibereze. poate se plictisesc de insistenta dvs si va raspund in final.
Multumesc pentru raspunsul: "nu mai aveti ce face concret si cu efecte imediate de asta indicat este sa va resemnati si sa astetati cele 7 luni."

Citez: "plangerea la csm nu va servi la nimic am facut si eu mai multe, se pare ca au un raspuns tip gen "nu s-au gasit abateri disciplinare mai ales si fata de volumul mare de dosare adica cauze obiective", etc , bla bla bla"
...Iau in calcul situatia traita de dumneavoastra dar o sa-mi incerc si eu norocul de pura curiozitate.

Citez: "cred ca cel mai indicat este sa reveninti cu cerere scrisa a informatiilor solicitate din 2 in 2 saptamaani la autoritateatea care trebuie sa vi le elibereze. poate se plictisesc de insistenta dvs si va raspund in final."
...Problema a devenit mult mai grava iar informatia nu-mi mai este de niciun folos pentru ca deja am devenit parte pagubita si acum merg pe daunele morale/materiale/compensatorii (deci legea 544/2001 a fost la inceput dar bulgarele de zapada s-a tot invartit de a atras si alte legi din codul penal doar ca am mers prima data cu legea 544/2001 ca un tot unitar pe institutie,urmand ulterior ca persoana in cauza care deserveste institutia sa raspunda in penal).

P.S. Am vazut ca s-a dat drumul la "vanatoare". Daca ati avut probleme cu "fostii" sus pusi,acum ar fi momentul sa sariti cu plangerile penale ca se iau in calcul ;)
stimate user, am incercat sa va ajut cat am putut de mult dupa cunostintele si experienta mea si bineinteles in limita informtiilor oferite de dvs.
incercati si la csm....sunt chiar curioasa ce va vor raspunde si dupa cat timp. vorba dvs ...incercarea moarte nu are. doar timp si bani si nervii pierduti iurea. oricum decizia va aparatine in totalitate.
in acest caz poate ar fi indicat sa formulati direct o plangere penala indreptata impotriva functionarilor care v-au prejudiciat material si moral in paralel cu dosarul civil de daune.
oricum una a fost ipoteza expusa la inceput si alta e ce spuneti acum.
ca idee..cand scrie se ataca numai o data cu fondul ...inseamna ca puteti aduga la motivele de apel si aceasta nemultumire. nu o puteti ataca separat cu recurs
cu stima

Alte discuții în legătură

Admis plangere impotriva deciziei procuraturii de netrimitere in judecata. Ukal Ukal Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns daca se poate : anul trecut am accidentat cu masina o doamna in varsta, aflata pe mijlocul drumului. Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)