avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

daca tatal a decedat si nu s-a facut succesiune dupa deces, iar mama, de acord cu cei 2 copii vrea sa vanda, mai trebuie sa se faca succesiunea dupa decedat?
Cel mai recent răspuns: lucica maria , utilizator 14:00, 28 Iulie 2012
Da, este necesara dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor care stabileste calitatea de mostenitori, masa succesorala si intinderea drepturilor succesorale ( cotele fiecaruia) si abia ulterior vanzarea.
va multumesc
Atentie la bunurile imobile chiar daca le vindeti de comun acord toti mostenitorii va trebuie cadastru si intabulare.
multumesc, uitasem, mi-ati fost de mare folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune miaaleja miaaleja buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)