avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire.

Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a decedat in 2001 iar mama in 2004!In ambele cazuri nu a fost dezbatuta mostenirea!Daca noi suntem cu toti de acord am putea sa-l vindem fara aceasta dezbatere de mostenire?Va multumesc anticipat!
Nu se poate! Pentru ca nu aveti calitatea de mostenitori! Trebuie dezbatute ambele succesiuni succesiv, se va elibera un singur certificat de mostenitor, toate surorile veti avea cote parti egale, dupa eliberarea certificatului puteti vinde impreuna de comun acord acel imobil. Atentie ca la vanzare va trebuie cadastru si intabulare.
apartamentul are cadastru si intabulare din 2000 de cand a fost cumparat de catre parintii nostri!Va multumesc ptr raspuns!
Dar daca cumparatorul e de acord sa il cumpere fara dezbaterea de succesiune se poate?Sau nu e de acord banca care finanteaza creditul?
Certificatul de mostenitor va atesta dreptul dumneavoastra asupra bunului indiviz , dobandit in urma dezbaterii succesorala.

Certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor, cotele -parti din dreptul de proprietate dobandite .

Bunul indiviz nu poate fi instrainat fara a fi parcursa procedura dezbaterii succesorala.

Avand in vedere calitatea bunului dobandit prin devolutiune legala, toti coproprietarii trebuie sa-si exprime acordul de vointa, in vederea perfectarii contractului de vanzare-cumparare ( numai cota-parte din dreptul de proprietate ce revine fiecaruia dintre comostenitori poate fi instrainata fara acordul celorlalti).

Adresati-va notarului public, in vederea dezbaterii succesorale.



Succes.


Am inteles!Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)