avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren fara dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren fara dezbatere succesiune

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 mostenitori, avand ambii dreptul la 1/2 din acest teren. Se poate face un antecontract, sau ceva de genul, cu cumparatorul, LEGAL!!! (prin notariat, eventual pana la dezbaterea succesiunii). Mostenitorii se inteleg asupra impartirii bunurilor defunctului.
In masa succesorala ar mai intra un teren de 2,75 ha, care se afla la asociatie, insa se doreste vanzarea doar a celui de 1000 mp.
Copii defunctului doresc dezbaterea succesiunii prin notariat, insa cu privire la terenul de 1000 mp, acum au gasit cumparator, iar pana ajung la notar, este posibil sa dureze prea mult.


Va multumesc.
Daca nu aveti certificat de mostenitor, nu puteti vinde, caci nu detineti proprietatea asupra bunului. Chiar daca se stie ca ati fi singurul mostenitor, tot nu se va putea face, din aceleasi considerente. Idem si in cazul promisiunii. Cel ce vinde trebuie sa aiba calitate. Faceti succesiunea notarial, stabiliti proprietatea asupra mostenirii si apoi puteti vinde linistiti. Succes.
Certificatul de mostenitor va atesta dreptul dumneavoastra asupra bunului indiviz , dobandit in urma dezbaterii succesorale.




Certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor, cotele -parti din dreptul de proprietate dobandite .



Bunul indiviz nu poate fi instrainat fara a fi parcursa procedura dezbaterii succesorale.



Avand in vedere calitatea bunului dobandit prin devolutiune legala, toti coproprietarii trebuie sa-si exprime acordul de vointa, in vederea perfectarii contractului de vanzare-cumparare ( numai cota-parte din dreptul de proprietate ce revine fiecaruia dintre comostenitori poate fi instrainata fara acordul celorlalti).



Adresati-va notarului public, in vederea dezbaterii succesorale.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)