avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire.

Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a decedat in 2001 iar mama in 2004!In ambele cazuri nu a fost dezbatuta mostenirea!Daca noi suntem cu toti de acord am putea sa-l vindem fara aceasta dezbatere de mostenire?Va multumesc anticipat!
Notarul public competent este cel de pe raza judecatoriei unde ultimul dintre defuncti a avut ultimul domiciliu . Mergeti cu certificatele de deces, cu actele de stare civila ale mostenitorilor, 2 martori care I au cunoscut pe defuncti, actele de proprietate, certificat fiscal pt bunurile imobile, intabularea. Se va elibera un singur certificat de mostenitor dupa care se va intabula dreptul mostenitorilor de proprietate. Apoi puteti vinde, dupa ce in ternen de 30 de zile de la eliberarea certificatului de mostenitor veti schimba si rolul fiscal al imobilului.
Mai am o intrebare!Sora cea mare e plecata in spania de 2 ani dar a imputernicit-o pe sora cea mica sa o reprezinte!Imputernicirea e facuta prin Consulatul Romaniei la Madrid!cu acea imputernicire putem dezbate masa succesorala?In afara de imputernicire si o copie dupa buletinul ei nu mai avem nimic!Va multumesc!
da cu imputernicerea puteti sa dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)