avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete in viata) sotul fetei decedate traieste. sotia baiatului decedat traieste. cum se va imparti averea???
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
florinlarion, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:45, 28 Iulie 2012
In doua parti egale, pe prima vor veni sotul supravietuitor si cele 5 fete si pe a doua sotia supravietuitoare si cei 4 copii.Sotii supravietuitori au cate 1/4(din 1/2) iar restul de 3/4 (din 1/2)impart in mod egal copiii.(dcaa bunicii sunt predecedati copiilor-parintilor)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
LORELA UNGURIANU, Avocat
sotul fiicei decedate, o mosteneste pe sotie, nu pe socrii. Conteaza ca bunicii sa fi decedat inaintea fetei, fata la decesul ei sa fie mostenitoarea parintilor ei, ca din averea inital a bunicilor sa ajunga si la sotul fetei
fata a decedat inaintea bunicului la fel si baiatul
va multumesc f. mult
Daca si bunica a decedat dupa cei doi copii ai lor( ca nu vreti sa ziceti), averea ( bunicilor) se va imparti in doua. O parte se va imparti egal in 4, alta tot egal, in 5.
Sotii ambilor, nu mostenesc.. lor li se cuvine 1/4 doar din ce au avut sotii lor la data decesului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unei familii in aceeasi zi, in accident ContSters287867 ContSters287867 Buna seara. Am in vecini o situatie dureroasa pentru ei. Intr-un accident, a murit o tinara familie fara copii. Casnicia a durat putin peste 2 ani. Ambii ... (vezi toată discuția)