avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog o solutie in acest caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog o solutie in acest caz de divort

Buna ziua,

Am o prietena, casatorita, cu doi copii de 18 si 11 ani. Baiatul a terminat anul acesta liceul, dar momentan nu urmeaza nicio forma de invatamant nici nu lucreaza. Cheltuielile privind utilitatile in casa si intretinerea copiilor sunt suportate in mare parte de catre ea.
In ultimul timp au aparut mari problerme, sotul ei o bate, a chemat de politia, are date declaratii si martori.
Doreste sa divorteze... dar nu isi permite un avocat, salariul ei este de 700 lei.
Poate obtine un avocat din oficiu? Care ar fii procedura, ce alte taxe pot fii scutite avand in vedere venitul mic?
Sa plateasca un avocat nu isi permite, ce solutie are sa iasa in acest cosmar?

Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Avocat Viorel Mindrescu , Avocat 12:08, 28 August 2012
Poate divorta la notar, e mai rapid dar nu e tocmai ieftin. O va costa cam 1000 de lei. Pot divorta prin acord in instanta, apeleaza la un avocat sa redacteze cererea daca nu se descurca
BUNA ZIUA! Imi eprmit si eu sa intervin. A aparut anul acesta noua lege impotriva violentei domestice, care acorda o multitudine de facilitati femeii victime a violentei domestice. Acolo gasiti tot! Pana si faptul ca va vorbeste urat poate fii considerat violenta. Va rog sa o cititi! Va va ajuta sigur! PS Puteti apela la adaposturile secrete care cazeaza si ofera gratuit consiliere psihologica, medicala, judiciara. PUTETI AVEA PE ACEST MOTIV UN AVOCAT GRATIS!
Buna ziua,

Prietena mea a vorbit cu un avocat, a introdus astazi dosarul, doar ca tremenul de judecata este peste 8 luni, adica in aprilie 2013!!! Este posibil un termen atat de mare??? Initial era vorba de 2-3 luni, asa ii spusese avocatul care o reprezinta. Pai ea plateste onorariul luna asta si are termen peste 8 luni? Nu are unde sa plece de acasa, asa cum spunea cineva mai sus, are copii, are o casa in care a pus multa munca si suflet, nu are cum sa plece asa pur si siplu... Si pana la termenul stabilit trebuie sa suporte viata de cosmar care o are in momentul de fata??
Mentionez ca dosarul se judeca in Ploiesti, poate stiti ceva de felul cum sunt acordate termenele in acest oras....
Termenul este normal pentru unele instante. Daca partile se inteleg, pot apela la un mediator, iar termenul se reduce considerabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Divort-va rog un sfat sterea sterea Buna ziua! Numele meu este flori si anm o mica problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. Sunt casatorita de 5 ani si de aproape un an nu ma mai inteleg ... (vezi toată discuția)