avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuare somaj dupa o scurta angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuare somaj dupa o scurta angajare

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: am lucrat 31 ani, dupa care am intrat in somaj 1 an, timp in care a aparut o posibilitate de angajare, (dupa 5 luni de somaj). Intrebarea este: daca firma la care lucrez acum, nu mai are nevoie de mine peste cateva luni (ex. 7 luni), mai am dreptul la somaj? cate luni? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:28, 29 Iulie 2012
Daca erati indemnizat la data angajarii si contractul individual de munca a fost incheiat pe durata determinata, la expirarea acestuia beneficiati in continuare de somaj.

Altfel, trebuie sa lucrati cel putin 12 luni.
Contractul incheiat pe perioada determinata trebuie prezentat la AJOFM, pentru a se proceda la suspendarea indemnizatiei de somaj.
La expirarea contractului , dupa 7 luni, solicitati in scris AJOFM indemnizarea in continuare.
Perioada pentru care veti beneficia in continuare de indemnizatie este egala cu perioada ramasa, adica 12 luni - 5 luni =7 luni
1. - Daca va angajati cu CIM pe perioada nedeterminata inceteaza plata indemnizatiei de somaj.
- Daca se intampla sa fiti concediata nu veti mai putea beneficia de indemnizatia de somaj decat dupa ce veti avea alte 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca va angajati cu CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Ajutor somaj daniel_hd daniel_hd Am avut peste 10ani lucrati fara intrerupere. Am beneficiat de somaj 2luni de zile, respectiv lunile februarie si martie 2014, apoi am fost angajat cu carte de ... (vezi toată discuția)