Am avut peste 10ani lucrati fara intrerupere. Am beneficiat de somaj 2luni de zile, respectiv lunile februarie si martie 2014, apoi am fost angajat cu carte de munca o luna de zile,respectiv aprilie 2014. Daca in luna mai 2014 inceteaza relatiile de munca mai am dreptul la ajutor de somaj? Multumesc anticipat
1. Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata atunci s-a suspendat plata indemnziatiei de somaj care, la incetarea CIM, se va relua, de unde a ramas, pana se termina lunile de somaj acordate initial.
2. Daca ati incheiat un CIM pe perioada nedeterminata atunci veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa ce aveti alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
3. Din relatarea dvs. (in care spuneti ca ati fost angajat numai pentru o luna de zile) se pare ca este vorba de un CIM pe perioada determinata iar la incetarea lui mergeti la Agentia de Somaj, cu o copie dupa decizia de incetare a CIM, si solicitati reluarea in plata a indemnizatei de somaj.
Somaj
GabrielaF
Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt:
-trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)