avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog frumos pe cei cunoscatori sa ma ajute ,cum imi pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog frumos pe cei cunoscatori sa ma ajute ,cum imi pot recupera salariu ?

buna ziua, sunt angajat cu contract de munca la o firma de transport pe postul de conducator auto,salariul meu este in cartea de munca minim pe economie ,lucrez pentru aceasta firma in germania aici stau 2 luni si apoi 2 saptamani liber in tara (in concediu) salariul este 1500 de euro ,doar ca acesti bani nu sunt trecuti in cartea de munca (in cartea de munca am minim pe economie ) astazi am aflat ca va retrage masinile in tara in 2 saptamani si imi este teama ca nu imi va da banii pe ultima luna lucrata cei 1500 de euro ,intrebarea mea este daca pot in vreun fel in cazul in care nu va binevoi sa imi recuperez acesti bani? tin sa precizez ca banii pana acum iam primit in mana fara sa semnez undeva nici macar pentru salariu minim pe economie ,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 30 Iulie 2012
Pai ... daca nu ai aceste sume trecute in contractul de munca,atunci sumele promise NU ai cum sa le recuperezi . Din pacate.

Oricum daca zici ca nu semnezi state de plata si iei bani in mana ... ceva nu este ok. Cere-le statele de plata sa ti le arate cine semneaza in locul tau. Sau poate ca contractul de munca nu iti este inregistrat la ITM.Poti verifica si acolo.Succes

Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati facut-o pe riscul dvs. si, probabil, o veti face si in continuare. Daca pierdeti acum ceva, sunt convins ca ati castigat mai mult pana acum.

Principalul vinovat este statul roman ca cere taxe care cocoseaza.
In mod normal ceea ce este scris in contractul de munca puteti obtine fara dubiu.
Cu ceilalti bani situatia este mai complicata deoarece trebuie dovedit ca va datoreaza sumele de bani pe care le sustineti.
Depinde foarte mult si care este natura juridica a acestor sume de bani.
Acest lucru il va face instanta daca veti ajunge la judecata.
Daca nu veti dovedi nu veti obtine nimic.
D-le Lascoschi cum pot dovedi ca imi datoreaza aceasta suma si ca intelegerea noastra asa a fost suntem in acest moment 2 soferi in aceasta situatie ,singurele discutii au fost prin telefon si mesaje despre salariu real sau fata in fata cu el ,ma gandesc ca in instanta nu stiu daca este credibil pentru ca eu pot spune ca asta a fost intelegerea dar la fel poate nega el ca firma ,si mai este logic ca niciun om nu poate munci pe 700 ron timp de 2 luni in comunitate (germania) pe o suma imfima cat este salariu minim pe economie deoarece acesti bani nu ajung nici pentru mancare la preturile germaniei , aceste 2 luni care le stam aici stam numai in cabina camionului fapt care il putem dovedi cu cartela tacografica care ne inregistreaza cat muncim si luam pauza
In litigiile de munca, sarcina probei o are intotdeauna angajatorul .. el va trebui sa faca dovada platii salariului ..

In caz de neplata a salariului , va puteti adresa ITM-ului si/sau puteti promova o actiune in judecata impotriva angajatorului.

Alte discuții în legătură

Bani returnati catre firma lorette2013 lorette2013 Buna ziua, m-am angajat la o firma acum cateva luni, eu platesc o pensie alimentara! Pe cartea de munca am salariul minim pe economie! Primeam salariul in mana ... (vezi toată discuția)
Care este cuantumul contributiilor salariale stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea:am lucrat cu carte de munca din 2004 si pana in aprilie 2009 cu norma intreaga , iar din aprilie ... (vezi toată discuția)
Nu mi se da foaie de lichidare si sunt amanat cu lichidarea AdrianSp33d AdrianSp33d Fostul angajator desi am plecat de acolo cu demisie cu preavizul legal de 15 zile si la postul care-l ocupam nu aveam la ce sa apara probleme in fisa de ... (vezi toată discuția)