avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi se da foaie de lichidare si sunt amanat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi se da foaie de lichidare si sunt amanat cu lichidarea

Fostul angajator desi am plecat de acolo cu demisie cu preavizul legal de 15 zile si la postul care-l ocupam nu aveam la ce sa apara probleme in fisa de lichidare deci nici la lichidarea care ar trebui sa o iau ma tot amana. La un moment dat mi-a spus sa-l reclam la ITM daca nu-mi convine. Problema mai este ca eu aveam pe cartea de munca mult mai putin decat luam(sub jumate) si daca s-ar lua legal salariul de pe cartea de munca acei bani eu i-am luat la avans. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:08, 15 August 2008
acum cam sunteti la mana angajatorului din punctul de vedere al valorii salariului care il incasati la negru. Nu il poate nimeni obliga sa va dea decat ceea ce va datoreaza legal conform contractului de munca incheiat. Asadar se pare din ce spune ca asta ar cam fi intentia lui. Lichidarea o puteti primi si cand este stabilita ziua lunara de plata nu neaparat in momentul plecarii de la firma. Daca si asa sunt intarzieri puteti face o reclamatie la ITM.
Eu sunt plecat de acum peste 2 saptamani de la firma dar pe saptamana asta trebuia sa se dea lichidarea. Ideea era ca pe langa ce avea sa-mi dea trebuia sa-mi plateasca si 2 saptamani de concediu, deci ar depasi ce am luat la avansa.daca nu vrea cum pot eu dovedi acele zile de concediu sau ca trebuie sa-mi mai dea bani.sincer mai putin ma intereseaza banii insa nu sunt primul din firma aceea care pateste asta si as vrea sa-i pot dovedi ca nu traim in padure si fiecare face ce vrea
pe statele de plata existente in firma trebuie sa figureze ce bani ati primit pe concediu si alaturi semnatura dumneavoastra. Mai mult decat atat in mod normal ar trebui sa existe si o cerere de concediu. Daca nu ati apucat sa il efectuati este obligat sa va plateasca acele zile de concediu. Faceti mai intai o adresa scrisa trimisa cu scrisoare recomandata si confirmare de primire prin care cereti sa vi se calculeze diferentele salariale (lichidarea impreuna cu banii de concediu) si prin care ii atrageti atentia ca veti face sesizare la ITM urmata de actionarea in instanta, unde pe langa suma de bani datorata o sa va plateasca si dobanzile aferente.
Fiind vorba de salarii "pe sub mana" este clar ca se tine o evidenta dubla a actelor. (va dati seama ca si ei isi iau masuri de preacutie!?!)
Puteti face sesizare la ITM si probabil ca vor avea un control si eventual o amenda.
Desi dorim ca angajatorii sa isi dea seama ca nu
traim in padure si fiecare face ce vrea
atata vreme cat acceptam ca si angajati sa nu avem salariul real pe cartea de munca, sa stam peste program fara sa fim platit, sa ne umileasca in aceste feluri si multe altele, imi este greu sa inteleg de ce ne plangem, de ce vrem sa fie trasi la raspundere din moment ce noi acceptam aceste situatii si sfidam legea!!
Iertare pentru lipsa de "anestezie"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator nu vrea sa-mi dea salariul denisa_05_09 denisa_05_09 BUNA ZIUA, AM LUCRAT TIMP DE 6 LUNI DE ZILE LA O PIZZERIE, IAR CAND AM PLECAT MI-AM INTREBAT SEFA DACA IMI SEMNEAZA DEMISIA SI LICHIDAREA LA CARE ACEASTA MI-A ... (vezi toată discuția)
Carte de munca si lichidare ancaiordache ancaiordache Buna ziua, Pe data de 14 septembrie 2007 mi-am incetat activitatea, prin demisie, la SRC Liberta SRL. Angajatorul a fost de acord sa nu mai efectuez cele 15 ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa imi plateasca salariul si zilele de concediu neefectuate ryzzu25 ryzzu25 buna!recent am demisionat din functia de muncitor necalificat al unei sali de jocuri de noroc,am fost angajat de la inceputul anului mai exact din data de ... (vezi toată discuția)