avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza sa imi plateasca salariul si zilele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza sa imi plateasca salariul si zilele de concediu neefectuate

buna!recent am demisionat din functia de muncitor necalificat al unei sali de jocuri de noroc,am fost angajat de la inceputul anului mai exact din data de 05.01.2011 si pana la sfarsitul lunii noiembrie 29.11.2011.Acum angajatorul nu mai vrea sa imi plateasca salariul pentru ultima luna lucrata mai exact luna noiembrie si 9 zile de concediu neefectuat .Am inaintat demisia ,s-a aprobat si totul era bine pana la momentul cand eu am cerut salariul si banii pe zilele de concediu neefectuat.Salariul era la intelegere deoarece cand m-am angajat mi sa zis ca o sa primesc in mana 1000 de lei dar pe cartea de munca eram trecut cu salariul minim ,totul a fost bine pana acum cand am decis sa demisionez.Demisia mi s-a aprobat fara probleme si mi s-a zis sa semnez lichidarea dar eu nu am semnat pana ce nu imi primesc banii datorati ,si am zis ca eu nu semnez nimic pana nu imi primesc banii atunci ei au incercat ,aproape fortat ,sa ma puna sa semnez si statul de plata ,deoarece nu era semnat de cand eu m-am angajat in cadrul firmei,deoarece salariul il ridicam fara sa semnez nimic pur si simplu venea omul care se ocupa de salile de joc scotea banii din borseta si ii primem in mana.Vazand ca eu nu semnez lichidarea inainte sa imi primesc banii a venit seful si nevasta dansului si fara sa stea de vorba cu mine ma luat da haina ,amenintandu-ma ca pune baietii pe mine si alte si alte injurii pe care din respect ,nu pot sa le reproduc .Eu am iesit din mainile lui si am plecat deorece neavand martori si fiind in biroul lor putea sa imi dea in cap ,si am plecat (INREGISTRAND TOATA CONVERSATIA PENTRU CA STIAM DIN CAZURILE ANTERIOARE CA SUNT PROBLEME LA PLECAREA DIN FIRMA,CU BANII RESTANTI) .A trecut aproape o saptamana si tot sun si ma tot poarta vu vorba ca o sa ma sune si tot asa in fiecare zi.Vreau sa ma sfatuiti cum ar fi cel mai indicat sa procedez.Multumesc anticipat!
Pentru neplata drepturilor banesti puteti introduce actiune la Tribunalul din Judetul dvs.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Multumesc pentru raspuns.Si cat timp o sa dureze pana ce eu o sa primesc drepturile banesti?Cat poate dura maxim?
ryzzu25 a scris:

Multumesc pentru raspuns.Si cat timp o sa dureze pana ce eu o sa primesc drepturile banesti?Cat poate dura maxim?


Depinde de volumul de munca al instantei care solutioneaza litigiul ... de exemplu, in Bucuresti se dau ca prim termen de judecata si anul 2013 ... un astfel de ligiu cu cai de atac cu tot poate dura si cativa ani.
Avantajul este ca hotararea pronuntata de Tribunal (prima instanta) este executorie.
Oricum nu prea aveti alta cale de a recupera acele drepturi salariale.
Singurul risc este cel legat de intrarea in insolventa, dizolvarea firmei, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi-am primit ultiumul salariu, asta intamplandu-se in luna octombrie 2009 victor22 victor22 Buna Ziua Am lucrat ca vanzator de sucuri naturale intr-un supermarket, in lunile inuie - sptembrie(toata) 2009, incepand facultatea i-am zis ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare semnata BRANDY_B BRANDY_B Ce poate implica semnarea sau nesemnarea notei de lichidare?Angajatorul spune ca nu are momentan bani pt salarii si restante si nici pentru salariul ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma litigiu munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta ... (vezi toată discuția)