avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificari fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificari fundatie

Buna ziua ,

As avea nevoie de niste informatii, e vorba de o fundatie. Se schimba directorul executiv si unul dintre membri. De ce acte am nevoie pentru inregistrarea de la judecatorie,?
Din cate am dedus eu dupa ce am citit legislatie, ar fi vorba de:
-cerere tip
-proces verbal al Consiliului director actual (3 originale si 1 copie)
-taxa judiciara
-timbru judiciar

DAR intrebarea mea este: am nevoie si de urmatoarele:
> act constitutiv si statut in forma autentica
> dovada sediului, a patrimoniului si a disponibilitatii denumirii ???

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
bm_maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:52, 8 August 2012
Nu va trebuie "dovada sediului, a patrimoniului si a disponibilitatii denumirii " pentru modificarile pe care doriti sa le faceti.
Am inteles. Iar actul constitutiv si statutul in forma autentica trebuie sa contina noii membri ma gandesc..?
Iar procesul verbal trebuie sa fie autentificat?
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
bm_maria, utilizator
bm_maria a scris:

Am inteles. Iar actul constitutiv si statutul in forma autentica trebuie sa contina noii membri ma gandesc..?
Iar procesul verbal trebuie sa fie autentificat?

PV-ul nu trebuie autentificat. Sunt acte interne. Stampilat si semnat de cei prezenti la sedinta.

Iar membrul nou nu trebuie neapoarat sa fie in actul constitutiv, ca nu este fondator.
Dar daca ia locul unui fondator si in acest fel, se scade numarul minim de membru, faceti un act aditional la statut si il mentionati acolo, si il autentificati la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire fundatie si anumite articole din statut newlifero newlifero sunt fondator unic al unei fundatii deschise in anul 2000 dupa legea 26. Doresc sa modific denumirea fundatiei si sa redefinesc anumite aticole din statut cu ... (vezi toată discuția)
Doresc modificare nume ong și să mai adaug căteva activități laurentiu gabriel laurentiu gabriel bună ziua, am o întrebare : dacă doresc să modific numele unui ong și să mai adaug căteva activități la cap. Scopul Asociației, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de parinti din scoala lucdum lucdum Buna ziua, In scoala noastra exista asociatia parintilor infiintata in 2008 cu aproximatie avand ca membrii fondatori conducerea de atunci a scolii. ... (vezi toată discuția)