avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere impotriva angajatorului pentru Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere impotriva angajatorului pentru Salariu

Vechea firma are datorii la mine in valoare de 2 salarii, pe lunile mai si iunie. As vrea sa deschid un proces pentru recuperarea banilor. Cum fac asta ? Este suficienta o plangere la tribunal sau trebuie sa le trimit si o notificare inainte ? Putem face o plangere la comun ? (suntem mai multi in situatia asta)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mateys , utilizator 10:56, 30 Iulie 2012
Este suficienta doar cererea de chemare in judecata a anagajtorului pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante ... actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Multumesc... exista o forma standard in care se face plangerea/chemarea in judecata, nu ? Se ia un formular de la Tribunal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neachitate vali rusu vali rusu Buna seara. Solicit un sfat in legatura cu o speta forte neplacuta. Astazi 12 dec 2023 , aprox 500 de angajati ai unei fabrici mari, neafiliati la niciun ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului si diurnei pellyx31 pellyx31 Buna ziua, sunt angajat la o firma din strainatate ca sofer de camion si nu mi-am primit salariul si diurna pe lunile februarie si martie.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si concediu de odihna neefectuat camelianna camelianna Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura (pas cu pas fara cheltuieli de judecata) pentru recuperarea ultimului salariu si a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)