avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - reparatii masina fara polita de asigurare de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - reparatii masina fara polita de asigurare de la asigurat?

Am avut un accident fara victime, dar nu am fost vinovat. Pentru ca nu m-am inteles cu celalalt sofer, care era vinovat, am fost la prima unitate de politie si politistul ne-a dus la locul accidentului, a constatat ca celalalt sofer este vinovat si i-a recomandat sa imi dea asigurarea lui. Soferul mi-a dat-o, eu nu i-am dat-o lui. Am reparat masina, iar acum constat ca firma de asigurari RCA nu imi face reducere pentru ca masina mea a fost implicata intr-un accident pentru care sunt vinovat, pentru ca celalalt sofer, desi nu i-am dat asigurarea si-a reparat masina pe asigurarea mea.
Cum este posibil? Ce se poate face? Am inteles ca sotia acestuia lucra la o banca. Are aceasta vreo legatura cu asigurarea mea RCA?
Cel mai recent răspuns: mariamihalache , utilizator 12:03, 31 Iulie 2012
nu inteleg cum celalalt sofer a reparat masina pe RCA dvs daca nu erati declarat vinovat prin pv emis de catre politie. sunteti sigur ca in pv nu se specifica culpa comuna?
Nu este posibil ceea ce spuneti dvstra,cu siguranta a fost stabilita culpa comuna.
La indicatiile politistului, am completat o fisa de comun acord prin care se facea o schita cu pozitia pe sosea si date despre accident. Eu am primit asigurarea celuilalt ramanand ca acesta sa-si repare masina prin CASCO pentru ca era vinovat. Eu nu i-am dat asigurarea RCA. Eu am reparat masina pe asigurarea lui, nu am avut nicio problema.
Dupa aproape 1 an de la accident, cand am vrut sa-mi fac asigurare am aflat ca eu nu am reducere pentru ca sunt vinovat intr-un accident. Eu nu pot sa inteleg ce se intampla. Eu chiar nu am fost vinovat. (M-a lovit in aripa stanga spate, cand urcam la Vidraru).
Poate el a intervenit pe la firma de asigurari la care eu eram asigurat OMNIASIG si a reusit sa-si rezolve sa-si repare masina. Dar mie asta imi aduce prejudicii,pentru ca nu am fost vinovat de accident si trebuia sa am reducere la RCA.
sincer, avind in vedere diferenta intre prima de asigurare intreaga si cea redusa nu cred ca este rentabil sa faceti ceva dpdv juridic. costurile sunt mult mai mari decit diferenta dintre cele 2 prime de asigurare.
Sesizati Comisia de Supraveghere a Asigurărilor despre problema dvstra.

Alte discuții în legătură

Accident masina no_body no_body Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)
Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)