avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vinovat intr-un accident auto, asigurare RCA la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vinovat intr-un accident auto, asigurare RCA la Carpatica, sunt chemat in instanta de Omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer

Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita RCA (polita incheiata la Carpatica) celuilalt sofer si eu mi-am reparat masina pe CASCO (polita incheiata la Allianz Tiriac). Din datele pe care le cunosc, celalalt sofer si-a reparat masina pe polita lui CASCO (polita incheiata la OMNIASIG). Toate bune si frumoase pana acum 2 zile, cand am primit o citatie, prin care firma lui asiguratoare, OMNIASIG (in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii), ma chema in instanta in calitate de intervenient. Din celelalte documente primite am inteles ca firma Carpatica nu si-a onorat datoria catre OMNIASIG. In afara de faptul ca voi depune in termenul legal intampinare, ma intreb ,,Este posibil, ca avand RCA, sa ajung sa platesc???"
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:47, 9 Ianuarie 2011
Nu ,nu veti plati nimic. Formularea de intervenient fortat se refera la faptul ca instanta vrea sa se convinga de faptul ca dv ati fost cel implicat in accident si ca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat asiguratorului. Faptul ca asiguratorul dv nu si-a respectat obligatia de plata nu mai este treaba dv. Se vor lupta cei doi asiguratori intre ei si asiguratorul dv RCA daca va pierde va fi obligat sa plateasca dauna plus cheltuielile de judecata iar daca va pierde va ramane cu pierderea sumei dintre suma acitata pe CASCO si cea primita de la asiguratorul dv RCA.
Adrian.Tudor a scris:

Nu ,nu veti plati nimic. Formularea de intervenient fortat se refera la faptul ca instanta vrea sa se convinga de faptul ca dv ati fost cel implicat in accident si ca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat asiguratorului. Faptul ca asiguratorul dv nu si-a respectat obligatia de plata nu mai este treaba dv. Se vor lupta cei doi asiguratori intre ei si asiguratorul dv RCA daca va pierde va fi obligat sa plateasca dauna plus cheltuielile de judecata iar daca va castiga va plati doar cat s-a angajat fata de asiguratorul dv CASCO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)