avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa la timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa la timp partial

Buna ziua,
Daca angajez o persoana cu contract de munca cu timp patial de 4 ore, este legal sa-i adaug o pauza de masa de 30 de minute?El va sta la serviciu 4ore si 30 minute.
Angajatul cu timp partial poate presta ore de noapte?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 30 Iulie 2012
Art..134 alin..4 C.mun. prevede ca, pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Prin urmare, exista psoibilitatea ca pauza de masa sa fie adaugata la timpul de munca.

Avand in vedere ca nu exista un text de lege care sa interzica acest lucru, atunci salariatul cu timp partial poate presta ore de noapte ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi prelungit programul de munca cu pauya de masa de 30 minute daca acest fapt nu e prevayut in ccm? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti daca angajatorul poate decide sa introduca pauza de masa desi acest fapt nu este prevazut in CCm sau in regulamentul ... (vezi toată discuția)
Repaus in campul munci viorel_turbutiu viorel_turbutiu Daca nu mi s-a schimbat locul de munca pe caz de boala si prestez incontinuare aceasi munca nu trebuie sa beneficiezi de pauze mai dese? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - pauza ionut920523 ionut920523 lucrez intrun magazin si seful ini interzice pauza are dreptul sa faca asa ceva (vezi toată discuția)