avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dementa mixta si retragere bani- plangere penala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dementa mixta si retragere bani- plangere penala ?

Tatal meu in urma unui atac cerebral dupa iesirea din spital i se pune de catre doctoru psihiatru diagnosticu de dementa mixta si sta la un frate pina se fac formalitatile de internare intr/un centru pentru dementa Alzheimer. De la punerea acestui diagnostic dupa 20 de zile il duce la cec sa isi retraga bani. La cec fiind vorba de 200000 ron nu i/a putut retrage fiindca nu au anuntat,dar au facut un nou depozit trecinduse si fratele imputernicit.Dupa 4 zile il interneaza intr/un spital de recuperare devenind apartinatorul lui in relatia cu institutia vizitindul numai 1 pe luna cind ii ducea medicamentele si pampersul.La scadenta depozitului facut de tata se duce si ridica bani fara stirea tatalui si a mea folosindui in uz personal.Tata moare si cind ma duc la notar si cer extras de cont vad ca bani au fost scosi de fratele meu.Vreau sa fac o plingere penala impotriva fratelui meu care imi spune ca i/a dat tata bani de buna voie.De cind am extrasu nu au trecut 2 luni as vrea sa mi spuneti procedura la ce art se incadreaza fapta lui si ce cheltuieli ar fi Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 02:18, 1 August 2012
daca era imputernicit pe cont atunci tranzactia este legala din acest punct de vedere.
insa puteti merge pe cale civila sa il obligati sa aduca suma la masa succesorala, mergind pe ideea unei liberalitati facute cu incalcarea drepturilor dvs.
plingerea penala nu va avea nici o sansa de reusita, nu s-a savirsit nici o infractiune.
daca avea diagnosticu de dementa mixta cind a facut imputernicirea nu e o fapta penala a fratelui fiind fara discernamint
Puteti inecarca o plangere penala insa e greu de spus daca va raspunde penal.
Civil se poate rezolva problema daca veti dovedi ceea ce sustineti.
Daca sunteti rude poate ca ar fi mai potrivit sa deschideti un proces civil si nu sa depuneti o plangere penala.
Notarul nu va poate ajuta in astfel de probleme.
Se poate face si o plangere penala si cu siguranta ca s-ar putea gasi o incadrare corecta a faptelor, dar nu cred ca va avea o rezolvare imediata sau vre-o finalitate pozitiva, intrucat este extrem de greu de dovedit acuzatile si intitutiile noastre nici nu se prea grabesc de fel.

Asadar, mai bine urmati sfatul d-lui Av.Matahachiro, si veti fi mult mai castigat dar si rezolvarea va fi mult mai rapida. Cat si recuperarea prejudiciului, sau a sumei ce v-ar reveni oficial.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract donatie cu renta viajera bugariuandrei bugariuandrei buna ziua, am si eu o problema ,bunica mea a fost internata la spital judetean din timisoara la cardiologie in periaoada 10.02.10 -22.02.10 la externare avea ... (vezi toată discuția)
Cec emis declarat pierdut pneuros pneuros Am primit un cec emis de administratorul unei soc. din Toplita CEC ul a fost declarat pierdut pe data de 08.12.2008 si emis pe 18.12.2008 de catre admin. soc. ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala, am retras plangerea.. cunostinta cunostinta Buna Ziua! Va rog frumos sa imi spuneti cum sa procedeze prietena mea. A fost lovita cu masina in fata supermark-etului, (anul trecut) a stat in spital 1,5 ... (vezi toată discuția)