avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala, am retras plangerea..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala, am retras plangerea..

Buna Ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti cum sa procedeze prietena mea. A fost lovita cu masina in fata supermark-etului, (anul trecut) a stat in spital 1,5 luni - dar din pacate si-a retras plagerea, la indemnul politistului desigur. Intrebarea este? Poate ea sa mai obtina banii pe asigurarea celui care a accidentat-o? Daca da, cum sa procedeze, pentru ca cei de la politie o poarta pe drumuri. Va rog in mod deosebit! Multumesc!
Da sa faca o noua plangere. Trebuie insa sa fie musai asistata de un avocat.
buna ziua ,
am si eu citeva intrebari
oare de ce si/a retras plingerea ?
cite zile de ingrijiri medicale are pe certificatul medico/legal ?
cind s/a comis fapta si a cui a fost vina ?
vina a fost a soferului, ea a fost lovita in "asa zisa parcare a carrfour-ului de la unirii" ea era pe trotuar si el cauta loc de parcare. A retras plangerea ptr ca asa i-au spus ca este mai bine, ea regreta acest lucru acum. Fapta a fost comisa anult trecut in luna iulie. Nu si-a scos certificat de la medico-legal, (sper sa mai poata), dar a stat in spital 1,5 luna, a avut mana rupta - cu complicatii si placa de metal si piciorul rupt.
In cazul de fata se ridica cateva probleme....
1. care a fost incadrarea juridica a faptei? Art 184 desigur, dar este interesant si care aliniat. Eu cred ca aliniatul 1, iar in acest caz impacarea partilor inlatutra raspunderea penala. Si deci, nu se mai poate face plangere penala pentru ca au trecut mai mult de 2 luni de la savarsirea faptei.
2. de ce nu si-a scos certificat medico-legal atunci?
3. de ce si-a retras plangerea prealabila?..... pana la urma impacarea partilor putea sa fie si ca urmare a primirii unei sume de bani ca si despagubire materiala si morala....

Sincer, din punctul meu de vedere cam greu sa mai rezolvati ceva acum.....
buna ziua ,
si/a retras plingerea ca asa a dorit sau a fost sfatuita de politist si a primit o suma de bani ca despagubiri .
ok daca asa a dorit sa isi retraga plingerea asta este ,nu are nici certificat medico/legal ca sa vedem ce incadrare ar fi mers .

Alte discuții în legătură

Persoana batuta flodin47 flodin47 Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa george1972 george1972 Acum o luna am fost implicat intr-un accident de circulatie. Din fata a intrat unul in depasire si ne-a lovit frontal. Masina noastra a fost aruncata in sant ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)