avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu credit..............
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu credit..............

Am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca acum 6 luni.mi-a venit de la banca o instintare ca valoarea creditului de ramb pe luna aproape s-a dublat.Se poate asa ceva???
Pana la cat pot ei sa dubleze dobanda>???Si as dori si o baza legala
Mersiii .............................................
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:04, 22 Ianuarie 2009
trebuie sa verificati in contractul de credit modul de calcul al dobanzii.
dobanzile in aceasta perioada sunt foarte mari astfel ca daca aveti o dobanda calculata dupa formula EURIBOR/BUBOR la 1,3,6 luni +marja bancii, e posibil ca suma lunara de rambursat sa creasca.
depinde de contractul de credit pe care l-ati semnat.
Buna ziua,

probabil ca ati semnat un contract cu dobanda variabila. In el se prevde posibilitatea bancii de a majora dobanda in functie de anumiti factori indicati acolo.

av. Boncu
Da, asa e am semnat un contract cu dobanda variabila, dar nu este o baza legala pana unde se pot duce cu cresterea dobanzii?
Totusi s-a dublat intr-o perioada de 6 luni?
Este ceva de facut??
din pacate acesti indici sunt stabiliti de piata, si nu de fiecare banca in parte.
in functie de evolutia lor se modifica si dobanda dumneavoastra.
buna ziua, am facut in anul 2006 un credit la BCR pt un prieten, acesta avand obligatia sa plateasca rata in fiecare luna insa in ultimul an nu a mai avut posibilitatea sa plateasca acum au aparut recuperatorii de credite pe fir spunandumi ca creditul este dat spre vanzare lor si ca trebuie achitat, cum ar trebui sa procedez ca sa mai aman plata pana face prietenul meu rost de bani

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Modificare abuziva a dobanzi sevi32 sevi32 Buna ziua In 2007 am incheiat un contract de credit cu o banca. In 2011 observ ca rata s-a schimbat ma duc la banca si ei zic ca a crescut datorita ... (vezi toată discuția)
Act aditional oug 50/2010 florearoxana florearoxana am un credit ipotecar semnat in 2004 cu o dobanda curenta de 9.5%pe an si este variabila in functie de serviciul datoriei clientilor astfel : -9.5 % daca ... (vezi toată discuția)