avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicarea masinilor sector 1
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicarea masinilor sector 1

Este legala ridicarea unei masini de pe trotuar(stramt,e adevarat) daca nu incurca circulatia?Am vreo sansa sa recuperez banii de la aceasta companie sau sa o las balta? Doar suntem in Romania.Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:15, 30 Iulie 2012
spatiul ramas pe trotuar trebuie sa fie de cel putin 1m.

Art. 144. –
(2) Administratorul drumului public poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare laura-jurist laura-jurist buna ziua am primit o amendapt ca am parcat pe un trotuar, la coltul unei strazi, si cica am blocat accesul pietonilor pe trotuar. bmentionez ca in zona nu ... (vezi toată discuția)
Indicator oprire interzisa lulu08 lulu08 Buna ziua, as vrea sa stiu daca indicatorul \"Oprirea Interzisa\", interzice oprirea pe trotuar, chiar daca se lasa spatiu pt pietoni,...am fost sanctionat ca ... (vezi toată discuția)