avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare

buna ziua
am primit o amendapt ca am parcat pe un trotuar, la coltul unei strazi, si cica am blocat accesul pietonilor pe trotuar. bmentionez ca in zona nu exista niciun semn care sa interzica parcarea in acel loc si nici o trecere de pietoni. am refuzat sa semnez procel motiv pt care mi-a fost trimis de catre politia mures ( acolo s-a petrecut fapta) si lipit pe usa apartamentului.
dupa parerea mea este abuziva aceasta amenda
am sanse de castig?


o seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:10, 6 Septembrie 2012
1.va rog sa imi spuneti cat timp a trecut de la data intocmirii pv de contraventi pana cand ati primit procesul acasa.
2. mai sunteti in termenul de 15 zile de la comunicare pentru a depune contestatie?
3. a fost intocmit cu martor asistent?

Buna seara si dumneavoastra. Exista numeroase motive pentru care acel proces verbal ar putea fi anulat, insa pentru a va putea oferi mai multe lamuriri, trebuie sa vizualizam procesul verbal pentru a verifica mentiunile care apar in cadrul acestuia. Daca nu exista niciun semn de oprire/stationare interzisa si daca exista 1 - 1,5 m (in functie de cum este stabilit de catre fiecare autoritate publica prin hotararea consiliului local) spatiu pe trotuar pentru circulatia pietonilor, sunt sanse pentru anularea procesului verbal de contraventie prin contestarea acestuia in instanta. Insa, sunt multe alte amanunte care ar putea duce la anularea acestui proces verbal dar, asa cum am spus anterior, orice avocat va poate sfatui numai dupa vizualizarea acestuia in original. Cu deosebita stima.
1. data contraventiei: 25.08.2012
2. data comunicarii: 05.09.2012
3.cred ca sunt in termen
4. da, apare semnatura de martor
In afara semnaturii, este necesar sa existe si datele de identificare ale martorului asistent. Contestatia/plangerea contraventionala o puteti depune in cel mult 15 zile de la data comunicarii procesului verbal de contraventie la instanta de pe raza teritoriala locului unde a fost savarsita presupusa contraventie. Cu stima.
apar trecuti un martor asistent si un martor ocular. in josul paginii apre insa o singura semnatura la martor
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
laura-jurist, utilizator

Alte discuții în legătură

Ridicarea masinilor sector 1 stefancerbu stefancerbu Este legala ridicarea unei masini de pe trotuar(stramt,e adevarat) daca nu incurca circulatia?Am vreo sansa sa recuperez banii de la aceasta companie sau sa o ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)