avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar public

Va rog sa ma lamuriti intr-o poblema : lucrez intr-o institutie publica ca personal contractual pe ofunctie de conducere . am intrunit limita de varsta de pensionare si am obtinut prelungirea activitatii pana la 60 ani de la angajator si am abtinut-o. Mentionez ca nu am depus dosar de pensionare., nu am beneficiat de pensie . Intre timp personalul a fost ttrecut la functionari publici si postul de conducere va fi scos la concurs . Intrebarea este daca pot participa la concurs?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 14 Ianuarie 2009
Conform art. 98 lit. d) din Legea nr. 188/199 privind statutul functionarilor publici:
(1) Raportul de serviciu încetează de drept:
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public, potrivit legii.
Nu aveti cum sa participati la concurs, intrucat asa cum s-a postat anterior raportul dvs de serviciu va inceta de drept intrucat indepliniti conditiile prevazute de lege pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Pensionare temporara pentru boala mfiruta mfiruta Puteti,va rog, sa-mi spuneti daca in cazul pensionarii temporare pentru boala raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda si in ce ... (vezi toată discuția)